Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Víno, či koktejl? Hodina ve fitku, nebo porce umění? Asijská houska, či křepelka?

doporučujeme | 22. 9. 2023

​​Pro někoho to může být kruté a někdo zase čas ranních mlh, mrholení a měkkého světla ocení. Ano, je tu podzim. Konkrétně podzimní rovnodennost nastane tuto sobotu v 8:50 hod. Potrpíte-li si na rituální oslavy, jedna taková se koná v Gabriel Loci. Každopádně teploty zatím podzim moc nepřipomínají, takže žádné chmury a vyrazte se bavit do ulic!

P.S.
Trochu jsme změnili formát CityBeekendu. Líbí/nelíbí? Dejte nám vědět ZDE

NOVÉ MENU
V restauraci PRU58 mají nového šéfkuchaře a s ním přišlo na svět i nové menu s nádechem Austrálie. Bestsellerem je prý křepelka a Rendang s celerem, omáčkou jus, kokosem, kari a koji.
Více➠ZDE

NOVÝ FESTIVAL
O tom, že Malá Strana nepatří jen turistům, vás přesvědčí první ročník místního festivalu. Celý víkend se budou v těch nejzajímavějších malostranských obchodech konat besedy, přednášky, ukázky tvorby, ochutnávky i workshopy.
Více➠ZDE



TIP PARTNERA CITYBEEKENDu
Nenechte si ujít poslední reprízy divadelní adaptace románu Emily Brontë na pomezí milostné literatury, psychologického dramatu a gotického hororu NA VĚTRNÉ HŮRCE ve Švandově divadle na Smíchově. Temná balada o různých podobách lásky naposledy ke zhlédnutí ve čtvrtek 19. října a 30. listopadu.
Vstupenky v prodeji ZDE



TÝDEN UMĚNÍ
Pokud vám nezbývá čas v týdnu, zasvěťte umění alespoň víkend. V rámci akce Prague Art Week se vám otevřou dveře 40 vybraných galerií, muzeí i aukčních síní. Dámy, pozor, budou se dražit i ikonické kabelky Birkin 35!
Více➠ZDE



KAM NA DRINK
Na konec léta – NEBO – začátek podzimu si připijte koktejlem Negroni. Začněte třeba v Monkey Baru, a když chytnete slinu, dejte si rovnou „Negroni tour“ po vybraných pražských barech.
Více➠ZDE



VINOBRANÍ
Ještě jste letos nestihli žádné vinobraní? Tento víkend si to můžete vynahradit: Začnete na Náměstí Míru, pak si dejte vinařský obřad ve Vysočanech nebo si vychutnejte sklenku vína s výhledem na Prahu a s jazzem. A poslední ťuknutí bude v Grébovce třeba s Michalem Hrůzou.



FESTIVAL ILUSTRACE
Pokud jste komiksoví fandové, neměli byste si tuto akci nechat ujít. LUSTR vám totiž posvítí na ty nejlepší ilustrace včetně jejich tvůrců. Prohlédnete si také širší přehled tvorby ilustrátorského dua Tomski&Polanski.
Foto: Honza Šrámek, Veronika Vlková: Stalin

Více➠ZDE



FILMOVÁ PREMIÉRA
V roce 2041 má každý právo prožít celý jeden život. Tedy pokud si budete pravidelně vytvářet digitální zálohu své osobnosti. Má však lidstvo právo na druhou šanci? V kinech je nově unikátní české sci-fi „Bod obnovy“.
Foto: © Film Kolektiv / Max Stano

Více➠ZDE



KNEDLÍKY, BUNY
To nejsou obyčejné knedlíky, to jsou buny! V restauraci Sia vám naservírují tyto kynuté napařované housky ve všech možných variacích. Vyzkoušejte třeba spicy bun – vepřový bok marinovaný v citronové trávě, se salátem ze zelené papáji, chilli džemem.
Více➠ZDE



DIVADLO BRAVO
Branické divadlo BRAVO zahajuje svou sezonu ve velkém stylu. V neděli v prostoru před divadlem uvidíte hasičskou grotesku Bombéros, vystoupení souboru Losers Cirque Company a večer bude fire show. Vstup zdarma.
Více➠ZDE



POHYB ZDARMA
Chcete si po létě udržet fyzičku? Využijte akce BeActive Day a zkuste si najít své srdcové fitko. V rámci akce se vám představí vybraná fitness centra s nabídkou svých aktivit. Hodinu můžete cvičit grátis.
Více➠ZDE



POSVÍCENÍ U ROZHLEDNY
O sobotní program pro celou rodinu se postará posvícení u rozhledny Doubravka, kterou najdete kousek za Kyjským rybníkem. Čekají na vás stánky s občerstvením, kouzelnická show, koncert Vaška Noida Bárty i rozsvícení rozhledny.
Více➠ZDE

[loga/cb_logo(1).png]

CityBee zve na… klasiku

A konkrétně na klasiku, která vystupuje pod uměleckým jménem Camerata 2018. Komorní soubor, který založil hobojista a dirigent Vojtěch Jouza, se specializuje především na hudbu 20. století v různých nástrojových sestavách.

Členy souboru jsou hráči České filharmonie a také renomovaní sólisté a komorní instrumentalisté. Camerata 2018 je dlouhodobě zaregistrovaná na CityBee, takže pozvánky na jejich koncerty najdete i u nás na webu. Více➠ZDE

[loga/cb_logo(1).png]

news

Kam o víkendu s dětmi: Být hrdinou, pánem draků nebo rytířem!

Restaurace PRU58: Nový šéfkuchař, menu. Dáte si tatarák & kardamom, křepelku...

Odhalujeme program letošního Signal Festivalu. Připraveni?

SOUTĚŽ: Oslavte státní svátek 28. října pohybem a vyběhněte zdarma na Sokolský běh

víkend

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!