Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Restaurace PRU58: Nový šéfkuchař, menu. Dáte si tatarák & kardamom, křepelku...

doporučujeme | 18. 9. 2023

Restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představuje nové menu a stojí za ním jako vždy majitel a executive chef Štěpán Návrat. Ovšem tentokrát svou ruku k dílu přiložil i nový šéfkuchař Mr.G pocházející z Austrálie. Spojení talentovaných gastronomických duší se vyplatilo a PRU58 se může pochlubit báječnými neotřelými pokrmy.

Foto:
PRU58

clanky10/PRU58_CB.jpg

 

PRU58

Asijská kuchyně v nejvyšší kvalitě. Štěpán Návrat si dal záležet a vdechl podniku...

Štěpána Návrata netřeba představovat, ale za zmínku stojí, že je to úspěšný restauratér, který provozuje fine dining restauraci Benjamin zařazenou v Michelinském průvodci, dále úspěšnou restauraci Cafe Buddha, která se přetransformovala do virtuální podoby. Rozvozy autentické asijské kuchyně po Praze a okolí nemají chybu.

Zatím posledním počinem je ikonická restaurace PRU58. Nejrozkvetlejší interiér je jen začátkem. Fusion asijské kuchyně s lokálními surovinami hosty baví a není se čemu divit. Australský nadhled nyní do PRU58 vnesl Mr.G neboli vlastním jménem Greg Haynes.

Srdcař pocházející z Austrálie ví, že jeho místo je v kuchyni. Vášeň pro vaření má už od dětství, kdy pomáhal rodičům a babičkám. Jeho největší příležitost přišla v restauraci Boathouse v Sydney, kde se vypracoval až na post executive chef. Po příchodu do Čech působil v Aromi a poté ve vlastním projektu Scud.cz. Společně se Štěpánem vytvořili opět menu klasické, veganské a flexitariánské. 

Greg.png
Nový šéfkuchař holešovické restaurace – Greg Haynes

FullSizeRender6.jpgChicken green kari v kornoutu

Každá sekce je rozdělena na malé a střední chody. Doporučení na dokonalou večeři je zvolit 3 pokrmy na osobu. Samozřejmě záleží na každém a meze se chodům nekladou.

Z malých klasicích chodů nutno zmínit Tatarák a Kardamom, kde hlavní roli hraje svíčková, spálená brambora, uhlí, žloutek, olej, majonéza a tartaletka. Dalším malým chodem je například pokrm nesoucí název Krevety a Hranolky se zeleným mangem, perilou, gojuang čili, majonézou a tempurou.

Klasických středních chodů je osm. Křepelka a Rendang s celerem, jus, kokosem, kari a koji bude jistě bestseller. Krab a Laksa v podobě měkkoschránkého kraba, tempury, kokosu a bylinek nesmí chybět. Každé jídlo je dotažené k dokonalosti a nabádá k poznání. 

Nové večerní menu v PRU58 se závanem z Austrálie nemá chybu. Už máte rezervaci?

FullSizeRender2.jpg
Zmrzlina či Šílenost
(zmrzlina pro odvážné – Šílený Gav z Bristolu-Anglie)

FullSizeRender9.jpgSummer Beet’s Roll

 

IMG_6276.jpgTuňák a Meloun

clanky10/FullSizeRender.jpg
Čokoláda a Drobenka
(zmrzlina, gel, krém, šťáva, ryzlink, pusinka)


clanky10/FullSizeRender8.jpg
Speciální „Štěpánův výběr"

clanky10/FullSizeRender3.jpg
Smoked Trout Pomelo Miang 
(pomelo, uzený pstruh, kešu, miang dresink, citrónová tráva, limetový list)


clanky10/IMG_0795.jpg
Domácí limonáda
(různé druhy – dle denní nabídky)

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!