Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Chuťovky #5: Letní cidery, francouzské dezerty v jeskyni i nový sky bar

doporučujeme | 21. 8. 2023

Po krátké prázdninové odmlce pro vás opět máme nálož pochoutek a nových dobrot z pražských podniků. Degustací vybraných specialit si můžete zpříjemnit horké srpnové dny i vlahé letní večery. Na dezertech od francouzského šéfcukráře si pochutnáte ve studené jeskyni pod Václavákem a příjemně vás zchladí i cidery od F.H. Prager. V noci to jistí koktejly v novém sky baru.

Text: Petra Müllerová
Foto: archiv podniků


Ambiente chrlí novinky

Gastronomická skupina Ambiente otevřela v Dlouhé nový podnik s názvem Marie B, který je postavený na principu à la carte blanche – tedy funguje bez jídelního lístku. Přijdete a něco vám přistane na stole...

 

Marie B

Marie B je oprsklá ségra La Degustation....

Ambiente také po sedmi letech zásadně změnilo koncept populární Esky, která se nyní štěpí na dva odlišné podniky – dole je pekárna s bistrem, v patře nová restaurace Štangl.

Restaurace Štangl navazuje na koncept Esky, pracuje s lokálními surovinami z pole i z divoké přírody, s ušlechtilými plísněmi a fermentací.

 

Eska

Eska opět peče. Zatím v testovacím provozu, ale i tak vám nabalí pečivo, udělají oběd...


 

Štangl

Nová restaurace v horním patře Esky. Otevřena od srpna 2023....

A to pořád není vše. Ambiente totiž v srpnu otevírá svůj první fast food nazvaný Burger Service. A jak název nového podniku, tedy přesněji okénka vedle restaurace Pizza Nuova, napovídá, zaměří se v něm na vypilované burgery.

 

Burger Service

Originální fastfood Ambiente potěší všechny fanoušky dobrého masa v čerstvě upečené...

Letní ciderové osvěžení

Milujete cidery? F.H.Prager představuje 6 příchutí, díky kterým si užijete léto s kvalitním 100% přírodním a poctivým nápojem bez aromat, barviv, konzervantů, přidaných sladidel i lepku. Díky kombinaci speciálně vyšlechtěných britských jablek s jablky z lokálních českých sadů jsou cidery od F.H.Prager zárukou ojedinělé a zapamatovatelné chuti. K dostání jsou alkoholické i unikátní nealkoholické verze.

Nealkoholický cider je v České republice naprostým unikátem. Je výjimečný nejen výrobním postupem, ale zejména skvělou chutí. Jablečný základ varianty „Originál“, doplňují příchutě „Zázvor“ a „Černý bez“, které vznikají speciální technikou „cold brew“. 

clanky10/IMG_8497.jpg

clanky10/IMG_9028.jpg
 

Nový Sky Bar

V srpnu otevřel přímo na Václaváku nový Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague, umístěný na střešních terasách hotelu Pytloun Boutique Hotel Prague. S rozlohou až 220 metrů čtverečních poskytuje bar exkluzivní prostředí s nádherným 360° panoramatickým výhledem na Pražský hrad, Františkánskou zahradu a celé panorama Prahy.

Proškolený tým barmanů připravuje vysoko nad Prahou signature koktejly, které ohromí svou kreativitou a chuťovým zážitkem. Hosté si taky mohou dopřát tři druhy bohatých snídaní – anglickou, americkou a fitness a přes den si vychutnat moderní českou kuchyni.

 

Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague

Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague je situován na střeše hotelu a nabízí jedinečný...

Šéfcukrář z Bretaně v pražské jeskyni 

Na Václaváku ještě chvíli zůstaneme, konkrétně v zážitkové restauraci Triton, umístěné v unikátní secesní jeskyni pod náměstím. Věděli jste, že dezerty i pečivo zde připravuje šéfcukrář Marc Le Breton, pocházející z městečka Vannes v Bretani?

Marc je vášnivým cestovatelem, a právě na svých cestách hledá inspirace ke svým unikátním dezertům. „Mým cílem je překvapit hosty chutěmi, na které nejsou zvyklí. Vždy usiluji o to, aby každý dezert byl nejen jedinečný a lahodný, ale také krásný na pohled. Mým cílem je také ubrat v dezertech množství cukru a tuku, ale při tom udržet skvělou texturu a chuť,“ vysvětluje hlavní zásady svého pojetí cukrářského řemesla.

Jako příklad může posloužit jeho dezert Rebarbory s tonka fazolí, ibiškem a mandlemi, který je v současné době největším hitem ve sladké části menu. „Na dezert je nejen nádherný pohled, ale hosty baví také netradiční využití rebarbory,“ vysvětluje Marc. 

 

Triton Restaurant

Potěšení pro všechny smysly. Restaurace Triton v centru Prahy sází na artovou...



clanky10/Rebarbora_1(1).jpg

marclebreton2%282%29.jpg

Dark Kitchen & nový office catering

Doručování cateringových boxů (snídaňový, coffee break, obědový) až do kanceláří nově nabízí společnost Dark Kitchen. Boxy jsou ideální pro meetingy, školení, důležitá jednání, snídaně či oslavy. Lze je objednat jednorázově či na základě roční rámcové smlouvy, která zahrnuje řadu výhod jako například garanci nižší ceny a dopravu zdarma. 

„Nyní je v procesu výstavby naše bistro a výrobna pro provozovnu Dark Kitchen, kterou od podzimu 2023 naleznete na Vinohradech a bude sloužit i jako showroom. V našem bistru si budete moci pochutnat na výtečné kávě, skleničce bublinek či vína, francouzském čerstvém pečivu, jednohubkách z cateringových boxů a obědové nabídce," prozradila CityBee další plány Alexandra Pavlištíková z Dark Kitchen.


 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!