Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Do galerie nejen na výstavu, ale i na filmy, artový brunch i tanec či meditovat

doporučujeme | 8. 8. 2023

Máme pro vás několik tipů na pražské galerie nebo centra současného umění, kam se nemusíte jenom v tichosti chodit dívat na obrazy a jiné artefakty, ale kde si můžete i dát něco dobrého na zub nebo kam můžete vyrazit s dětmi na inspirativní odpoledne. Víme, kde se promítají filmy, kam vyrazit na brunch i kde se tančí mezi obrazy.

Text: 
Petra Müllerová
Foto: archiv galerií



Letní kino v galerii

Letní kino v Pragovka Gallery slaví už šesté narozeniny. Letos je tématem krajina a během srpna se můžete těšit například na filmy Hranice odvahy, Chlapi nepláčou, Víkend na chatě nebo Osm hor. Promítá se každý čtvrtek po setmění a vstup je zdarma. Pokud chcete vidět i obrazy, šanci máte vždy až do začátku projekce filmu.

 

Pragovka Gallery

Kreativní prostor, kde se potkávají umění a život, práce i zábava, staré s novým a...

Národní galerie vás zve na filmová promítání do zahrad Kláštera sv. Anežky České. Letní kino najdete i na střeše DOXu, respektive jejich nejnovějšího prostoru DOX+ hned vedle.


 

Letní kino v DOXu

Centrum současného umění DOX

05.07. - 30.08.



Brunch v galerii

Na gastronomické posezení vás zve Kunsthalle Praha. Každou neděli se v bistru této galerie koná artový brunch. Jedná se o all you can eat & drink brunch a samozřejmostí je volný vstup do všech aktuálních výstav (až do října můžete zajít na výstavu mapující fenomén bohémství). V nabídce při brunchi je klasická, vegetariánská i veganská varianta, nechybí kvalitní vína a smoothie.

 

Kunsthalle Praha

Kunsthalle Praha je nezávislý prostor pro umění v srdci historické Prahy....



Výtvarné dílny pro děti

V Galerii Rudolfinum mohou děti (a rodiče) navštívit Artpark. Novou součástí prostoru je závěsná mobilní sedací souprava, volně k zapůjčení jsou výtvarné potřeby, papíry, stavebnice nebo ilustrované pracovní listy, jejichž cílem je inspirovat děti i rodiče k vlastní umělecké tvorbě. V Artparku se pravidelně konají workshopy pro děti.

 

Artpark

Edukační centrum Galerie Rudolfinum. Pod vedením lektorů zde pravidelně probíhají...

Rodinné dílny pravidelně pořádá o víkendu i DOX. Vždy se vztahují ke konkrétní výstavě a kromě tvoření je jejich nedílnou součástí i prohlídka uměleckých děl.

 

Centrum současného umění DOX

Centrum současného umění DOX v Praze je nezávislou mezioborovou platformou pro...



Meditace v galerii

Galerii Rudolfinum máme v přehledu ještě jednou, protože – už jste někdy v galerii meditovali? Proč ne! Britský umělec a producent Brian Eno vytvořil hudbu pro novou instalaci NAVE. Jedinečný meditativní zvukový zážitek volně rámuje objekt vytvořený českým umělcem Jiřím Příhodou.

Tanec v galerii

V prostorách Veletržního paláce proběhne už 23. srpna vystoupení umělců přímo v expozicích i v nečekaných zákoutích budovy. Návštěvníkům se naskytne příležitost vnímat výtvarná díla prostřednictvím výrazových prostředků a pohybu.

 

Tanec v galerii

Národní galerie - Veletržní palác

23.08. 16:00



přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!