Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Chuťovky #2: Pastrami, asijský brunch, luxusní maso wagyu a hodně piva

doporučujeme | 1. 5. 2023

Přinášíme vám zbrusu novou porci inspirace a novinek z pražských podniků. Co byste měli ochutnat? Jaké nové gastronomické překvapení si nenechat ujít? Co nového najdete na menu bister a kaváren v metropoli? Připravte si příbory, něco na drink a pro jistotu i ubrousek, pokud budete při čtení Chuťovek od CityBee nevědomky slintat… ;-)  

 

Pastrami pop-up

V Holešovické tržnici zavoní na začátku května vyhlášený newyorský street food Pastrami. O vytříbený oběd, svačinu či večeři se postarají špičky pražské gastro scény, které nabídnou nejen tento vyhlášený masový sendvič.

Zapít všechny festivalové lahůdky bude možné pivem z malých pivovarů, výběrem kvalitních vín nebo koktejly z prémiového alkoholu. Při i po jídle rozvlní atmosféru i boky Tea Jay Ivo a DJ Gadjo. Jednodenní street food festival oživí nejen polední pauzu, ale i pozdější hodiny pro všechny, kdo nestihnou tento originální oběd. 

 

Pastrami Pop-up

Holešovická tržnice

04.05. 11:00





Sobotní brunch v Teplé kačce

Užijete si snoubení jídla s prvotřídním servisem a vyrazte na sobotní asijský brunch do bistra Teplá kačka. Využít můžete i vnitroblokovou zahrádku plnou okouzlující zeleně a příjemného klidu. 

Na co se můžete těšit? Na dim sum komba plná masových nebo vegetariánských knedlíčků, veganské kimchi, edamame s maldon solí a sezamovým olejem, nakládanou okurku shoyuzuke, nebo svatou trojici: kombo kačka, bůček, knedlíček – tedy navoněný kachní vývar s wonton knedlíčkem, aromatickou pekingskou kachnu v placičkách, bůček pěti vůní v placičkách a výběr těch nej gyoza a wonton knedlíčků.

 

Sobotní asijský brunch v bistru Teplá kačka

Teplá kačka bistro@shop

26.04. - 30.12.

Restaurace U Pinkasů slaví 180 let

Půl roku poté, co nový plzeňský sládek vykouzlil Pilsner Urquell, mohli žhavou novinku ochutnat také žízniví Pražané. Dnes již legendární pivo jim v roce 1843 nabídnul bývalý krejčí Jakub Pinkas, jehož hospoda na Jungmannově náměstí se rychle stala jakýmsi pivním chrámem, který jako magnet přitahuje Pražany i návštěvníky metropole.

A jak se bude slavit letošní výročí? Vybraný personál restaurace už s předstihem uvařil v Plzni pod odborným dohledem sládků vlastní speciál, který bude o trochu silnější než tradiční Pilsner Urquell, plzeňští sládkové vedení Václavem Berkou zase připraví slavné Pinkasovy párečky. Ty budou na rozdíl od speciálu, který se otevře a vypije během slavnostního dne 8. dubna, k dispozici po celé léto.
 
Klub stovkařů
I když se to může zdát neuvěřitelné, na přelomu 19. a 20. století fungoval U Pinkasů takzvaný klub stovkařů, tedy štamgastů, kteří byli schopní vypít sto půllitrů piva za jeden den. Jedním z nich byl také známý sochař Vilím Amort.

 

U Pinkasů

Tušil snad v dubnu roku 1843 Jakub Pinkas, že právě zakládá nejslavnější českou...





Nově otevřeno: Příběh českého piva

Interaktivní audiovizuální expozice Pilsner Urquell Experience, nacházející se v historické budově původního sídla Pražské úvěrní banky v dolní části Václavského náměstí, je v Praze dosud nevídanou atrakcí. Návštěvníci zde zažijí příběh vzniku prvního zlatého ležáku na světě a prozkoumají pivovarské procesy Pilsner Urquell v inovativním multisenzorálním zážitku založeném na využití nejmodernějších technologií.

The Original Tour, která trvá zhruba 90 minut, provede hosty historií i současností piva Pilsner Urquell. Multimediální hi-tech prohlídka vypráví příběh originálního plzeňského ležáku, mimo jiné i za pomoci 360° interaktivní herní zóny, a zahrnuje ochutnávku tankového piva Pilsner Urquell v moderní pivnici. Kromě samotné The Original Tour mohou návštěvníci zavítat i do školy čepování.

 

Pilsner Urquell: The Original Beer Experience

Prožijte příběh a proces výroby nejoblíbenějšího českého ležáku doslova na vlastní...






Wagyu na terase

Terasa U Prince je vyhlášená svým opojným výhledem a také inspirativní gastronomií. Jarní období volá po novinkách. Menu zůstává mezinárodní a vybere si tam opravdu každý. Od vegetariána po milovníka masa. Právě díky úžasnému grilu umístěnému přímo na terase jsou servírované chody po celý rok v prvotřídní autentické kvalitě.
 
Opečená cuketa či steak. Proč ne? Co takhle ale novinka v podobně luxusního masa? Na Terase U Prince se podává excelentní wagyu – vytříbený skot je těžko dostupnou surovinu, jelikož jí je na světě stejně málo jako pravého šampaňského.

 

Terasa U Prince

Užijte si nejromantičtější pohled na Staroměstské náměstí ze střešní terasy hotelu U...






 

Nové podniky, které už brzy otevřou

 

Bohemia Goose

Pečená husa je jedním z nejtypičtějších pokrmů tradiční české kuchyně a v BOHEMIA...


 

Arte Bianca Bakery

V květnu se otevře italská pekárna Arte Bianca na pražských Vinohradech....

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!