Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Jak přežít konec léta v Praze: Drinky, akce pro děti, food festivaly, letní kina...

doporučujeme | 26. 8. 2022

Je tu poslední prázdninový víkend... Ať už budete slavit návrat dětí do školních lavic, nebo truchlit kvůli konci léta, poradíme vám, kde si poslední srpnové dny užít. Podnikněte exotickou výpravu na Jiřák, nádlábněte se na pikniku na Ladronce a na konec prázdnin si ťukněte Penicillinem v baru. A pokud se s letními radovánkami nedokážete rozloučit, v Kellyxíru si objednete kouzelný lektvar a nechte se přenést v čase.

P.S. Tento víkend máte jednu z posledních možností zajít na festival Letní Letná.


PROTI TOTALITĚ
Výstava obrazů čínského aktivisty a umělce Badiucaa, které zobrazují komunistickou propagandu ironickým pohledem autora, je prodloužena do 18. září.
Zdroj: Badiucao | DOX

Více➠ZDE

Gastro fest: Sbalte deku a prázdné žaludky a vyrazte směr Ladronka, kde vás čeká 120 kulinářských stánků a kuchařská show s Romanem Paulusem. Více➠ZDE

Kam na drink:
⇒ Pokud preferujete míchaný drink, zveme na Prague Cocktail Festival 2022. (Program včetně zajímavých workshopů.) Více➠ZDE
⇒ Jak chutná božské víno, vám zase prozradí na eventu na Výstavišti. Více➠ZDE

Ochutnat exotiku: Cizokrajná jídla, workshopy exotických tanců i etno oblečení budou k vidění, ochutnání a vyzkoušení na Jiřáku. Zveme na festival hudby, tance, gastronomie a řemesel. Více➠ZDE



POSLEDNÍ ŠANCE!
Co vše způsobilo století elektřiny, se dozvíte na výstavě v nedávno otevřené galerii moderního umění Kunsthalle Praha. Jejich premiérová výstava končí v pondělí 29. srpna.
Více➠ZDE

Kam večer: Srpnovou noc můžete o víkendu strávit na zámku. Čekají  vás kostýmované prohlídky, ukázky dobové kuchyně i historického šermu a prohlídky jinak nepřístupných prostor několika pražských objektů. Více➠ZDE
 
Kouzelný elixír: Toužíte po věčném mládí, nesmrtelnosti nebo si chcete jen vykouzlit příjemný večer? Ve stylové alchymistické kavárně Kellyxír vám namíchají magický elixír na přání. Více➠ZDE

Letní kino: Dáte na plátně přednost českému humoru - Rozpuštěný a vypuštěný, americké dlouhonohé krásce - Pretty Woman nebo podmanivému animáku - Coco, o chlapci, který jde za svým snem (doslova) i přes mrtvoly?

PENICILLIN NA BARU
Hooodně stylový bar Black Angels ukrytý v gotickém sklepě hotelu na Staroměstském náměstí na vás dýchne atmosférou amerických 30. let. Na baru si objednejte třeba jejich legendární Penicillin.
Více➠ZDE


MOZZARELLA & BURGERY
Máte chuť na šťavnatý burger s hranolkami a burbonovou majonézou nebo na studenou rajčatovou polévku s mozzarellou a celerovým sorbetem? Mrkněte na letní speciality Restaurace Esprit a vychutnejte si je v klimatizované Orangerii nebo v zahradě s výhledem na Prahu.
Více➠ZDE


KLÁŠTERNÍ ZAHRADA
V půvabném prostřední klášterní zahrady sv. Anežky si kromě relaxace můžete dopřát i kávu a něco dobrého k jídlu. Kromě zeleně budete mít výhled i na skulptury Jaroslava Róny, Františka Bílka či Stanislava Kolíbala. Vstup zdarma.
Více➠ZDE

CityBee zve do… The Artisan

Název restaurace The Artisan by mohl být synonymem pro „celodenní kulinářský zážitek“, který je postavený především na lokálních produktech, protože farmáři a dodavatelé by měli být max. 200 km od Prahy.

The Artisan je zároveň jedním z registrovaných podniků na CityBee, takže pozvánky na jejich akce najdete i u nás na webu. Můžete vyrazit například na jejich servírovaný brunch nebo ochutnat tamní med z jejich střešních úlů.


news

Kam o víkendu s dětmi: Pejsci, (kouzelná) pouť (kolem světa) i výtvarná dílna

Kam v Praze vyrazit, když venku prší? 33 exkluzivních tipů

Nově otevřeno: Kam na koláč, když je babička na kolotoči? Proč jet do Rokytky?

Letní babyboom v Zoo Praha: Znáte hutie, goraly, satyry nebo hrabáče?

víkend

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!