Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Kam vyrazit s dětmi? Pohádky, akrobacie i loutky na letní scéně Divadla BRAVO!

doporučujeme | 7. 6. 2022

Divadlo BRAVO! ve spolupráci s Národní galerií Praha připravilo letní scénu nového cirkusu, pantomimy a akrobacie v zahradách Kláštera sv. Anežky České. Kromě nabitého večerního programu plného dechberoucích představeních myslí také na nejmladší publikum. Loutkové pohádky od divadelního spolku Lokvar a studia DAMÚZA, akrobatické představení Letkyně v podání skupiny Holektiv i příběh, vyprávějící starou legendu o Golemovi oživí gotické zahrady Anežského kláštera v samotném srdci Prahy.

Matejacerti_FotoarchivLOKVAR_6.jpgFoto: archiv LOKVAR

 

Letní scéna divadla BRAVO!

Klášter sv. Anežky české

30.05. - 27.07.

Letní scénu zahájilo Divadlo BRAVO! premiérou dlouho očekávaného akrobatického muzikálu NEBESA, který vznikl spojením novocirkusové skupiny Losers Cirque Company, uznávaného tanečního souboru 420PEOPLE a gospelového sboru Maranatha Gospel Choir.

Součástí letošního programu je také koncert Dana Bárty a skupiny Skety, hudební performance Vrány souboru Holektiv a další představení z repertoáru Lůzrů. Divadlo BRAVO! připravilo program také pro děti, které si prostředí Anežského kláštera zamilují i díky přístěnku Františka Skály vytvořeného přímo pro tento areál, kde si během programu mohou i pohrát a odpočinout.

Letní scénu Divadla BRAVO! mohou diváci navštívit do 27. července. Vstupenky jsou dostupné ZDE.

Pohádky pro diváky od 4 let

Letní scénu si užijí i ti nejmenší diváci od 4 let, které rozesměje grandiózní marionetová komedie Matěj a čerti. Divadelní spolek Lokvar připravil pohádku o chytrém Matějovi, který se ničeho na světě nebál. Zní to jako tradiční lidový příběh, který přece každý zná. Byl jednou jeden Matěj a taky jedno peklo plné těch nejstrašnějších čertů.

Jenomže v tomto příběhu má Matěj ještě ženu Jarušku a s ní kopec dětí, se kterými se to občas krapet komplikuje, ale tenhle příběh musíte vidět na vlastní oči. Představení se odehraje v úterý odpoledne 21. června a děti o něm rozhodně budou ještě dlouho vyprávět.

Matejacerti_FotoarchivLOKVAR_4.jpg
Foto: archiv LOKVAR

Víte, co se stane ve světě, kde se dětem nečtou pohádky? Přijďte v úterý 7. června do překrásných gotických zahrad Anežského kláštera a odhalte spolu s agenty FÚPOPP úplně novou pohádku Medvědí princ, ve které dva lidé přichází zachránit svět, ze kterého mizí pohádkové bytosti, voda se už nesype a písek nelije. Potřebují k tomu pomoc od malého, šikovného publika!

DetskepredstaveniMedvediPrinc_FotoarchivDAMUZA.jpg.jpg
Foto: archiv Damúza

Kromě Medvědího prince připravilo Studio Damúza také zábavné představení Superkluk. Loutková pohádka pro děti od 5 let vypráví příběh jedné supertřídy, ve které superspolužáci prožívají superdobrodružství. Až do té doby, než k nim propadne Miloš, který už není tak úplně super…, ale superhrdinou se může stát každý, stačí opravdu málo. O tom se můžete sami přesvědčit 28. června. 

Superkluk_FotoarchivDAMUZA_4.jpg
Foto: archiv Damúza

Akrobatická pohádka

V Anežském klášteře vzlétne 12. června i letadlo. Akrobatickou pohádku Letkyně připravila skupina Holektiv pro všechny, kteří sní o létání a touží potom ztratit svou hlavu v oblacích. V pouliční představení sestrojí tři odhodlané letkyně, v podání hereček Evy Staré, Andrei Vykysalé a Karolíny Křížkové, své letadlo a i vy uvěříte, že nakonec vzlétne. 

Letkyne_FotoarchivHOLEKTIV_5.jpg
Foto: archiv HOLEKTIV

Loutkové představení Golem

Pokud vás zajímá, jaká byla Praha za vlády Rudolfa II., když se na pražský hrad sjížděli nejvýznamnější alchymisté a umělci své doby, tak si nenechejte ujít loutkové představení Golem, které vás do staré židovské čtvrti Prahy přenese.

Herec Tomáš Podrazil vás odpoledne 14. června vtáhne do příběhu, který vypráví legendu o hrdinovi z hlíny, kterého vytvořil Rabín Löwe, aby pomohl lidem z podhradí v krušných chvílích. Golemova síla je však tak velká, že i samotného císaře uchvátí touha se ho zmocnit a využít ho jako válečnou zbraň. Díky odvaze rabínovy dcery Ester však příběh, jak už tomu v pohádkách bývá, nakonec dobře skončí. 

LoutkovepredstaveniGolem_FotoarchivDAMUZA03.jpg
Foto: archiv Damúza

Program letní scény najdete ZDE

 

Letní scéna divadla BRAVO!

Klášter sv. Anežky české

30.05. - 27.07.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!