Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Culinary Cinema: Exkluzivní večer s vůní lanýžů na plátně i na talíři

advertorial | 2. 5. 2022

Součástí programu 29. ročníku „Mezinárodního filmového festivalu Praha“ je již tradičně speciální sekce „Culinary Cinema“, která propojuje aktuální kinematografickou tvorbu s jedinečným kulinářským zážitkem. Exkluzivní filmově kulinární večer 3.5.2022 naservíruje dokumentární film „Truffle Hunters“ o sběru a kultuře lanýžů. Komentovanou večeří provede již tradičně moderátorka Jolana Voldánová.

3%285%29.jpg

Čtyřchodové menu šéfkuchaře Marka Fichtnera

Po projekci v kině Cinema City Slovanský dům se bude podávat tematická večeře v Restauraci Obecní dům. Autorem delikátního čtyřchodového menu je šéfkuchař Marek Fichtner se světovými zkušenostmi.

První tři chody menu nabídnou:
► Dančí tatarák s černým Perigordským lanýžem, majonézou a sušeným žloutkem
► Soufflé z pečeného květáku s černým Perigordským lanýžem a sýrem Gruyére
► Ravioli plněné ragú z hovězích líček Bourguignonne a pěnou z foie gras, Bianchetto bílým lanýžem a shitaki
► A závěrečný chod - to budou Lanýže z Michel Cluizel čokolády s pistáciemi, malinami a zlatem.

Vstupenka v ceně 1 890 Kč zahrnuje vstupenku do kina i na večeři s konzumací vybraného vína a piva z minipivovaru Proud.

clanky8/4.jpeg

O filmu Trouffle Hunters

Celovečerní dokument režisérů Michaela Dwecka a Gregoryho Kershawa s názvem Trouffle Hunters (Lovci lanýžů) odehrávající se „kdesi v severní Itálii“, vypráví příběh hrstky postarších lovců lanýžů, kteří se snaží zachovat tajemství lovu vzácné gastronomické lahůdky - bílých lanýžů Alba - jež nelze nijak nahradit ani vypěstovat. Tajemství, kde tuto houbu najít, zná jen pár vyvolených. Ti se snaží spolu se svými speciálně vycvičenými psy uchovat poslední zbytky letitých pravidel lovu. Při tom však naráží na všehoschopné a chamtivé mladší konkurenty a dodavatele. 

O šéfkuchaři Marku Fichtnerovi 

Hned po studiích v roce 1994 vyrazil do světa. Vařil dva roky v německém Heidelbergu a potom sedm let na palubách různých zaoceánských lodí německé společnosti Peter Deilmann Reederei a americké Celebrity Cruises. Z lodí přesídlil do Saúdské Arábie a pracoval jako banketový šéfkuchař v nejluxusnějším rijádském hotelu Al Faisaliah, klientem hotelu byla často královská rodina. Před návratem do České republiky ještě pracoval v exkluzivním hotelu The Dolder Grand ve švýcarském Zurichu. 

 V roce 2008 po návratu domů nastoupil na post Executive Chef v pražském 5-ti hvězdičkovém hotelu Kempinski, po 6 letech přišla další změna, tentokrát do dalšího luxusního hotelu Augustine na Malé straně. V roce 2015 a 2016 byl porotce televizní show Masterchef. V současné době je šéfkuchařem nově otevřené restaurace Červený jelen a tváří pořadu Atlas chutí.   

Marek_Fichtner.jpg

 

Červený Jelen

Červený Jelen, je od podzimu 2019 nová katedrála plzeňského piva v nádherném prostoru...

clanky8/TruffleHunters-1Sheet.jpeg

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!