Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Přihlašte se do výzvy Do práce na kole! Počty registrací zatím lámou rekordy...

doporučujeme | 14. 3. 2022

Touha po zdravějším životním stylu, zlepšování psychické kondice a také pandemická situace „vytáhly“ na kolo i lidi, kteří se dříve pohybovali převážně autem. A rekordy láme také registrace do 12. ročníku celorepublikové květnové výzvy Do práce na kole, kterou spolek AutoMat otevřel už v únoru. My to všechno máme šanci sledovat z první ruky, protože CityBee je již tradičně mediálním partnerem celé akce.

196951281_4158062110899711_9038206240929711177_n.jpg

„Květnová výzva Do práce na kole chce motivovat lidi, aby udělali něco pro svou fyzickou kondici a psychické zdraví. Cesta do práce na kole, pěšky, poklusem nebo třeba na skejtu je velkým přínosem také pro životní prostředí ve městech. Výzva je zároveň příležitost poznat se lépe s kolegy a užít si společně doprovodné akce na triko,“ říká koordinátorka výzvy Dominika Lenthárová z pořádajícího spolku AutoMat.  „Loni se do akce zapojilo přes 22 000 nadšenců, letos za první měsíc registrace hlásíme přes 8 000 přihlášených,“ doplňuje Lenthárová.

Aktivní doprava se zejména během pandemie ukázala jako nejbezpečnější a také nejzdravější způsob, jak se pohybovat po městě. Její popularita rostla v od roku 2020 po celé Evropě a řada světových metropolí na ni reagovala zaváděním dočasných i trvalých cykloopatření. A ukazuje se, že lidé se jí nechtějí vzdávat ani do budoucna. Takový efekt má i účast v měsíční výzvě Do práce na kole, která má za cíl měnit dopravní návyky Češek a Čechů. Z loňského průzkumu mezi zúčastněnými vyplynulo, že ve stejné intenzitě jako v „soutěžním květnu” chtělo pokračovat 64 % z nich.

 

Do práce na kole 2022

Auto*Mat

01.05. - 31.05.

“Během měsíce je možné vytvořit si návyk a pravidelný pohyb zařadit do běžného pracovního dne. Otázka bezpečné a kvalitní infrastruktury ale zůstává klíčová. Spolek AutoMat proto celoročně pracuje na tom, aby se na kole nebo pěšky mohli pohybovat beze strachu úplně všichni. K identifikaci kritických míst nám pomáhají i anonymizovaná data o trasách účastníků naší výzvy,” pokračuje Lenthárová.  

Ke snadnějšímu zaznamenávání vykonaných udržitelných cest přispěje mobilní aplikace Do práce na kole, kterou pro AutoMat jako dar vyvinuli ve společnosti Ackee. Zaznamenávat je ale možné i řadou dalších způsobů. Stejně jako v uplynulých letech zůstává hlavní soutěžní kategorií „pravidelnost“, bez ohledu na počty kilometrů. Díky partnerským firmám a organizacím se účastníci a účastnice mohou těšit nejen na zajímavé soutěžní ceny, ale také na spousty akcí na triko - slev a výhodných nabídek. Součástí výzvy jsou i snídaně, svačiny a závěrečný večírek pro účastníky a účastnice v Praze, ale i ve všech zapojených městech. 

DPNK_22__IG_ctverec_2.jpgVizuál k jarní motivační akci letos vytvořila uznávaná výtvarnice Eliška Podzimková. 

Pro firmy, které platí startovné ve výzvě téměř ⅔ všech účastníků a účastnic, je výzva také skvělou příležitostí, jak uspořádat netradiční teambuilding a zároveň ukázat, že myslí nejen na zdravý životní styl svých zaměstnanců, ale také na životní prostředí. Letos se mohou opět ucházet o titul Cyklozaměstnavatel roku. Tím se v loňském roce stala Skupina ÚJV, pro kterou je podpora aktivní dopravy důležitá mimo jiné také při získávání vhodných zaměstnanců. 

Registrace do 12. ročníku výzvy Do práce na kole je otevřená na www.dopracenakole.cz a výzva samotná běží od 1. do 31. května 2022. 

clanky8/AM_IG_svetovydenkolailustrace.jpg

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!