Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Karlínské studio zavádí novinku: Diváci si sami určí výši vstupného

doporučujeme | 31. 1. 2022

Studio ALTA, které uměním a kulturou naplňuje prostory Invalidovny, zavádí od února nový systém placení za vstupenky – "Pay what you can". Návštěvníci si tak sami můžou určit, jak se jim například dané taneční představení líbilo, a dle svých preferencí a finančních možností Studio ALTA podpořit. My této novince fandíme a vy ji určitě vyzkoušejte. Níže najdete pozvánky na několik únorových akcí.

Ilustracni_foto_-Simona_Rybova.jpg

 

Studio Alta

Kulturní centrum, kolektiv a produkční jednotka v pražské Libni....

Systém “Pay what you can” (zaplať, kolik můžeš) umožňuje návštěvníkům zvolit si dobrovolně výši vstupného v předem definovaných hladinách. Zároveň je vždy nabídnuta doporučená částka, která odráží běžné nastavení cenové politiky lístků na příbuzných pražských divadlech.

Publikum si však může zvolit nižší nebo vyšší částku podle aktuálních finančních možností, ale také podle svého měřítka ohodnocení či ochoty přispět na kulturní služby. 

Inspirací pro vstupenkovou iniciativu byly již obdobně fungující systémy bruselského KAAI Theater, Atelieru 210 a londýnského Battersea Arts Centre.


Dobrovolné vstupné můžete otestovat hned ve středu večer, kdy v rámci jedné akce zažijete dvě představení pohybového divadla.

“Přijde nám, že tak dlouho zavedené kategorie ‘plného’ a ‘studentského vstupného’ jsou již překonány, jelikož nedostatečně reflektují aktuální situaci velké části našeho publika. Chceme tedy předvést takový systém, který nestigmatizuje ty, pro které je cena vstupného už moc vysoká – a zároveň umožní přispět události větší částkou a podpořit tak nejen umělce a umělkyně, ale i samotnou organizaci," vysvětuje za kolektiv Studia ALTA kurátor Petr Dlouhý.

"Věříme našim divákům a divačkám, že najdeme v nových hladinách rovnováhu. Nejde nám však jen o systém vstupného. V naší perspektivě je Studio ALTA pečující institucí, tedy místem, které se nestará jen o ty, kteří ‘na to mají’” dodává Petr Dlouhý.


 

ALTA tým a hosté: Kabinet kuriozit

Studio Alta

11.02. - 12.02.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!