Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

TOP 5 filmů, na které tento týden do letních kin po Praze & BONUS navíc

doporučujeme | 8. 8. 2021

V Praze promítá více než 20 letních kin – některá na střeše, jiná ve vnitrobloku, někdo u vody, další v parku... Abyste se nemuseli probírat 20 různými kulturními programy, pročetli jsme je za vás. Potom jsme dali hlavy dohromady a vybrali z nich společně pět nejzajímavějších snímků, na které byste měli zajít: Black Widow, Shoky & Morthy, Zákon lásky, Útěk do divočiny i Horečka sobotní noci.

P.S. Předpověď počasí je taky příznivá a avizuje jen minimum srážek.

clanky7/CAMP-Kino-01.jpeg

REKLAMA
DRUHÁ VLNA LETNÍCH VÝPRODEJŮ, SLEVY AŽ -70 % na Zoot.cz

Black Widow (65 %)

 

Letní kino + Autokino: Black Widow

ZAVŘENO: Autokino Strahov

10.08. 21:00

Scarlett Johansson alias Black Widow se po dekádě v Marvel Cinematic Universe konečně dočkala svého prvního sólového dobrodružství, které však bude úplně jiné, než jaké doposud poznala. Skupina velmi nebezpečných lidí odhalila její už téměř zapomenutou minulost, a proto se musí vydat na cestu napříč celým světem, zatímco je pronásledována Taskmasterem – neúprosným zabijákem, jehož jediný úkol je zničit Black Widow.


Shoky & Morthy: Poslední velká akce (74 %)

 

Letní kino + Autokino: Shoky & Morthy: Poslední velká akce

ZAVŘENO: Autokino Strahov

11.08. 21:00

Producenti seriálu #martyisdead z Bionautu ve spojení s mladou producentskou společností Snake Catcher přicházejí s první ukázkou z nového celovečerního filmu o dvou kamarádech youtuberech. Štěpán Kozub jako Šimon alias Shoky a Jakub Štáfek jako Martin alias Morthy jsou dva floutci, jejichž skomírající youtuberskou kariéru osudově změní nehoda na 168. kilometru dálnice D1.


Zákon lásky (69 %)

 

Letní kino: Zákon lásky

Kino Cross Club

11.08. 21:30

Barbora Chalupová, spolurežisérka úspěšného dokumentu V síti, sleduje úsilí aktivistů organizace Jsme fér v boji o zlomové rozhodnutí, jež by Česko povýšilo na první zemi bývalého východního bloku, kde se podařilo zavést „manželství pro všechny“. Dokument sleduje debatu napříč společností, která vede od Prague Pride přes televizní střety až po diskuse na půdě parlamentu, jež by měly směřovat ke klíčovému hlasování.


Horečka sobotní noci (67 %)

 

Letní kino: Horečka sobotní noci

Kino Humanita

13.08. 21:00

Devatenáctiletý brooklynský rodák Tony Manero (John Travolta) žije pro sobotní noci na místní diskotéce, kde se díky svým stylovým tanečním kreacím stává králem klubu. Mimo něj však jeho život není tak růžový. Doma se Tony neustále hádá s otcem a musí soutěžit se svým bratrem, který se stal knězem a rodina o něm má poněkud zidealizované mínění. Uspokojení mu nepřináší ani jeho práce v obchůdku s barvami. Všechno se ale změní, když na diskotéce zahlédne Stephanii Manganovou (Karen Lynn Gorneyová) a začne s ní trénovat na taneční soutěž.


Útěk do divočiny (85 %)

 

Letní kino: Útěk do divočiny

Klubovna

15.08. 20:30

Útěk do divočiny je inspirován skutečným příběhem Christophera McCandlesse (Emile Hirsch), mladého muže, který opustil svůj pohodlný život, aby okusil svobodu. Všechny své dosavadní úspory věnoval charitě a s minimální výbavou a přípravou vyrazil napříč Spojenými státy na Aljašku, kde chtěl vyzkoušet život v divočině.

REKLAMA
DRUHÁ VLNA LETNÍCH VÝPRODEJŮ, SLEVY AŽ -70 % na Zoot.cz

Kdyby pršelo? Je tu Gunda (76 %)

 

Gunda - filmová premiéra

Aerofilms

12.08. - 15.08.

Snímek Gunda vizionáře Viktora Kossakovského (Aquarela) nechává diváka z unikátní perspektivy nahlédnout život hospodářských zvířat na farmě. S technickou bravurou natočené záběry prasnice Gundy a jejích roztomilých potomků, jednonohé slepice a stáda krav se obejdou beze slov a lidské přítomnosti – o to silněji ale umožňují napojení na protagonisty snímku, o jejichž bohatém vnitřním světě nemůže být pochyb. Film Gunda přináší zcela nový, vizuálně a zvukově pohlcující zážitek a posouvá hranice toho, co dokáže kinematografie zprostředkovat.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!