Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

5 (staro)nových výstav, které byste měli vidět & kam vyrazit s dětmi

doporučujeme | 12. 5. 2021

Obrazy, které mají hodnotu desítek milionů korun. Nejlepší fotky českých fotografů. Ale i výstava, jakou nikdo nikdy neviděl. To všechno je nyní konečně znovu k vidění v offline světě v pražských galeriích a muzeích. Vybrali jsme osm kulturních institucí, které byste měli navštívit, abyste jim pomohli přečkat tuto nelehkou dobu a v sobě utišili hlad po poznání nového a krásného.

P.S. Pokud jste se těšili na výstavu Sluneční králové a ještě nemáte lístek, tak už je bohužel vyprodáno. :-(

clanky7/ToyenTritanecnice1925NGP(1).jpeg

Toyen, Tři tanečnice, 1925, NGP

Snící rebelka

Toyen patří k nejoriginálnějším a nejznámějším českým umělkyním 20. století. Její poslední velká výstava se v Praze uskutečnila v roce 2000. A znovu až letos. Zároveň jsou obrazy od Toyen velmi cenné – v dubnu se její obraz Cirkus v pražském Mánesu prodal na aukci za 65,75 milionu korun.

 

Toyen: Snící rebelka

Národní galerie - Valdštejnská jízdár…

09.04. - 15.08.

Czech Press Photo

Výstava Sluneční králové je sice vyprodaná, ale do Národního muzea se můžete vypravit na výstavu vybraných fotografií 26. ročníku soutěže Czech Press Photo. Aktuálnímu ročníku samozřejmě dominovaly portréty pandemie, ale na výstavě toho uvidíte mnohem více...

 

Výstava Czech Press Photo

Národní muzeum

29.04. - 31.10.

Znáte Šeptuchy?

Polský fotograf Kuba Kamiński (1985) se opakovaně vrací do polského regionu Podlesí a do Běloruska a fotí zde život a práci místních léčitelek, které si říkají „šeptuchy“.

 

Kuba Kamiński | Šeptuchy

Leica Gallery Prague

29.04. - 13.06.

clanky7/TheWhisperersKaminski_4.jpeg
Šeptuchy © Kuba Kamiński

Neviditelná výstava

Neviditelná výstava vám nabízí jedinečnou příležitost, jak zakusit život nevidomého na vlastní kůži. Zkuste si třeba zavřít oči a zalít si hrnek s čajem… Prohlídky začínají každých 15 minut, pokud byste chtěli rezervaci na nějaký konkrétní čas, napište na tento email.

 

Neviditelná výstava

Neviditelná výstava je ojedinělá interaktivní cesta po světě, v němž zmizelo světlo,...

Sochařské individuality

Museum Kampa představuje ne zcela obvyklou dvojvýstavu výrazných sochařských individualit, které od sebe dělí celá generace. Mimochodem, pokud jste v zimě na Kampě viděli obří sochy krys, tak jejich autorem je právě Kryštof Hošek.

 

Soma Sema Petr Oriešek Kryštof Hošek

Museum Kampa

19.10. - 30.05.

Výstavy – Kam s dětmi?

 

Muzeum Lichožroutů - vstup vítaný!!!

Villa Pellé

02.12. - 23.05.


 

NaFilM: Národní filmové muzeum

Filmové muzeum NaFilM přibližuje fascinující svět filmu a nabízí zážitek pro děti i...

clanky7/nafilm_viz.jpeg


P.S. DOX otevře ve středu 12. května. Těšte se hned na tři nové výstavy

 

Vanitas

Centrum současného umění DOX

12.05. - 31.07.


 

O lásce

Centrum současného umění DOX

12.05. - 19.09.


 

Fenomeander

Centrum současného umění DOX

12.05. - 31.07.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!