Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

NOVÉ PODNIKY: 10 nejzajímavějších podniků, které otevřely v roce 2020

lifestyle | 25. 1. 2021

V Praze se v roce 2020 objevilo spoustu nových věcí a objektů – to máte: Trojská lávka, nová socha Marie Terezie, kuličková hřiště na Praze 6, na jaře se po rekonstrukci otevřela Státní opera… Vedle toho se otevřelo taky několik desítek nových podniků, kterým teda sudičky daly do začátku hodně překážek. Vybrali jsme 10 nováčků, kteří podle nás na pražské scéně nejvíc zazářili. Kolik z nich jste už navštívili a ochutnali?

clanky7/TOPpodniky_collage(kopie).jpg

1/ Autokino Strahov

Jediné autokino, které to od jarního lockdownu táhne dál, najdete na Strahově. Film zde sledujete z tepla a pohodlí svého vozu na plátně sestaveném z šesti lodních kontejnerů. K projekci si můžete objednat něco na zub z baru, který najdete v areálu. Za jeden film a posádku svého auta zaplatíte 350 Kč. V létě si tu biják vychutnáte pod hvězdnou oblohou, protože tu funguje letní kino.

 

ZAVŘENO: Autokino Strahov

Autokino Strahov nabízí místo pro 120 automobilů a plátno o velikosti 13 x 6 metrů....

2/ Knedlín

Je libo pistáciový s malinami nebo kančí se šípkovou omáčkou? Plněné knedlíky všech chutí i barev vám naservírují v Knedlíně na Národní. Vybírat můžete z 25 příchutí na sladký i slaný způsob. Barevné bomby vyzvedněte v okénku nebo si je nechte přivézt domů rozvážkovou službou. Jeden knedlík vás přijde na 49-59 Kč. Více se dočtete i v našem rozhovoru.

 

Knedlín

Jak napovídá název, v Knedlínu vás čekají plněné knedlíky. A to jako od babičky....

Dožvýkejte svůj poslední knedlík a utíkejte si přidat. V Knedlíně můžete ochutnat až 25 různých příchutí.

3/ Radost

Radost v uplynulém roce nám udělala i oživená střecha funkcionalistického mrakodrapu Radost z roku 1936. Luxusní vyhlídku 360° si dopřejte třeba při koncertu nebo lekci jógy. Také tu najdete lesní kino a dokonce i pravý posed, na kterém si vychutnáte třeba točeného Krakonoše. Na střechu Radosti se vypravte za příznivějšího epidemického stavu. Jak mají otevřeno, najdete na jejich FB stránkách

 

Vyhlídkový bar na střeše Radosti

Vyhlídková terasa domu Radost s kulturním programem. Přijďte posedět, poslechnout...

V žižkovském "mrakodrapu" najdete i Kino Přítomnost, kde se za příznivějšího epidemického stavu podíváte na film z pohodlných stylových křesel s drinkem v ruce, který vám namíchají v přilehlém baru.

 

Butikové kino Přítomnost

Jsme kino, jsme bar. Jsme Boutique Cinema....

4/ Mazelab Coffee

Pomyslného Oscara za přínos ve světě kávy jednoznačně získává Mazelab Coffee. Výtečnou kávu (na bázi espressa, batch brew i pour over), kterou vám naservírují i s jejím příběhem, si vychutnáte buď uvnitř podniku zařízeném v duchu minimalismu (samozřejmě pokud PES dovolí) nebo si ji můžete odnést s sebou. Pozor, vládne tu zóna „no sugar, no wi-fi & no cash“, takže vás při kávovém požitku nebude nic rušit. Přečtěte si naši recenzi!

 

Mazelab.coffee

Unikátní kavárna ve dvoře domu na ulici Československé armády čp. 26....


V Mazelab si dávají záležet na každém detailu. Zájemcům na kurzech kreslení do kávy prozradí techniku tohoto umění.

5/ Avocado Bistro

Avokádo na všechny způsoby vám připraví v nově otevřeném bistru u Nuselského mostu. Z menu si vyberou vegetariáni i vyznavači masa. Lákavě naservírované avokádové burrito, havajské poké bowls nebo guacamole s nachos si odneste s sebou v eko-boxech za 15 Kč nebo si je objednejte domů. Za dopravu po Praze do 25 km zaplatíte 79 Kč. Pozor, platí se pouze hotově.

 

Avocado Bistro

První avokádové bistro v České republice, naše první pobočka. Tam kde to všechno...


 

Kde si vychutnat nejlepší Poke Bowls ?

Avocado Bistro

24.12. - 28.01.

6/ Hanzu

Patříte mezi vyznavače asijské kuchyně? Pak byste rozhodně měli vyzkoušet podnik HANZU, který otevřela SaSaZu jako svou sesterskou pobočku. Pochutnáte si zde na Dim Sum (čínské plněné knedlíčky) či Donburi (japonská miska rýže s rybou, masem či zeleninou). V menu najdete také udon polévky, burgery a mořské plody ve všech variacích. Vše si můžete nechat zavést domů.​

 

Hanzu

K desátému výročí otevírá SaSaZu svou pobočku na adrese Kaprova 10. Autentická...

Máte chuť na autentickou asijskou kuchyni? Na Dim Sum či Donburi zajděte do HANZU, kterou najdete v Kaprově ulici.

7/ Praktika Shop

Pokud nedáte dopustit na krajíc Šumavy s máslem, tak nechoďte do Praktiky. V celkem nenápadné pekárničce totiž pečou chleba, na kterém vzniká závislost! Kromě bezkonkurenčně nejlepšího pečiva zde nakoupíte také ručně mletou mouku na kameni a další suroviny pro vlastní pečení. To už stojí za návštěvu, ne? Otevřeno mají od pondělí do pátku od 10:01 do 18:08.

 

Praktika Shop

K pekárně Praktika přibyl na Letné obchod, kde seženete suroviny pro své vlastní...

8/ Baden Baden

Kromě Žlutých lázní má Praha od loňského roku i svou druhou plovárnu. Plovárna na Štvanici byla od povodní v roce 2002 konečně obnovena. Najdete zde travnaté pláže, pohodlné židličky, občerstvení a občas i hudební program nebo letní kino. A pokud nepatříte mezi otužilce, doporučujeme návštěvu až v letních měsících.

 

Baden Baden plovárna Štvanice

Spolek Baden Baden se snaží obnovit zašlou slávu plovárny na Štvanici....

Těšíte se na léto? My také a naše první kroky povedou do plovárny na Štvanici!

9/ DOK16

Městská knihovna v Praze otevřela v jedné z úžasných kobek na smíchovské náplavce svou sousedskou řemeslnou dílnu. A co to vlastně znamená? Knihy si zde nepůjčíte, zato vám nabídnou nářadí i prostory pro vlastní drobné kutilské nápady. Také se zde pořádají různé workshopy, komunitní setkání i kurzy (nyní online formou), a proto sledujte jejich FB stránky.

 

DOK 16: sousedská řemeslná dílna

DOK16 je sousedská dílna Městské knihovny v Praze. Každý k nám může přijít a pracovat...

10/ Poď si

Bára Poláková otevřela v Korunní svůj obchod, kde kromě merche její kapely, seženete i přírodní kosmetiku a oblečení českých značek. Za příznivější epidemické situace se občas konají před obchodem koncerty a různé happeningy na podporu Centra Paraple. Nyní můžete od Báry nakupovat aspoň přes e-shop.​

 

Poď si

Kamenný obchod Báry Polákové nabízí produkci především českých módních značek....


Sedm statečných, kteří se jen těsně nedostali do našeho TOP výběru:

 

Hanoi Square Food & Coffee & Lounge

Vietnam v Praze? Poznejte vietnamskou kulturu skrz naše rodinné recepty, výběrové...


 

Vis-á-vis café a bistro

V nejužším místě na cestě ze Smíchova do Prahy je místo stvořené pro vzpružení...


 

Krtkův svět

Krtkův svět - Zábavní a tematický park....


 

Kuchyň

Pivní terasa s nejlepším výhledem na Prahu. Pečlivě ošetřené tankové pivo a česká...


 

Čestr

Starostlivě vyzrálé hovězí, lokální suroviny a ryby je to, co u nás ochutnáte....


 

Fortel Smíchov

Prostředí pro setkávání s přáteli jak přes den, tak i během večera, pro sdílení...


 

Format.coffee

Kavárna nabízí nejen celou řadu skvělých káv, ale také čerstvé domácí snacky....

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!