Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

TOP akce týdne: BIOdeprese a zelený žal, degustace, fireshow i food festival

doporučujeme | 1. 4. 2019

Je před námi krásné období kvetoucích stromů, rostoucí trávy a rodících se mláďátek. Na svět přicházejí kůzlátka, kuřátka i kůrovčátka. Pokud poslední dobou trpíte smutkem, bezmocí a strachem, je to možná tím, že vás trápí BIOdeprese. Osud planety vám není lhostejný, a to je dobře! Následný výběr akcí můžete brát jako návod, jak svým dílem pomoci k její záchraně.

clanky5/kurovec.jpg

BIOdeprese

Trápí vás vztek, smutek, bezmoc, strach, ztráta smyslu či pocit viny? Tak zřejmě trpíte environmentálním žalem a ekologickou úzkostí. Pokud přežijete tento týden, můžete v sobotu Uklidit Česko! (Samozejmě nemusíte čekat až na víkend.)

 

Environmentální žal a jak s ním naložit

Skautský institut na Staromáku

01.04. 19:00



clanky5/enviro.jpg

Kde zapít žal (i ten environmentální)

Možností, jak smutek překonat, se nabízí několik. Tou nejrychlejší a nejpříjemnější je žal utopit v alkoholu. Pravda, je to cesta poněkud jednosměrná a pocit uspokojení je jen dočasný.

 

Vítání nového pivovaru

Sou100 Žižkov

01.04. 10:00


Kde proti žalu aktivně bojovat

Náročnější variantou je proti environmentálnímu žalu aktivně bojovat. Začít můžete v malém. Třeba tím, že se naučite minimalizovat počet svých osobních věcí. Neuvěříte, jak málo vlastně k spokojenému životu stačí. Svých přebytků se můžete zbavit třeba na blešáku.

 

Bleší trh na Nákladovém nádraží Žižkov

Terminál Žižkov

05.04. - 07.04.




clanky5/blesak.jpg


Kde se na všechno vybodnout

Další možností je proti BIOdepresi bojovat pěkně z gruntu. Vykašlat se na dosavadní pohodlný způsob života a začít podnikat na vlastní pěst třeba v nějaké eko-oblasti.



clanky5/ovce.jpg

Jen tak se pobavit a najíst

Ale při boji za lepší svět nesmíme zapomínat ani na sebe a jít se pobavit na vzduch (dokud nějaký je) a dát si něco dobrého do žaludku (dokud je ještě co). 


 

Garden Food Festival

Invalidovna

04.04. - 06.04.



clanky5/karlin.jpg

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!