Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Tipy týdne: Festival vědy, polívková smršť, filmy a zase filmy

doporučujeme | 4. 11. 2018

Nový listopadový týden budete nejspíš muset strávit v kině, chystá se totiž hned pět filmových událostí. Můžete vybírat z australských, středoevropských, ruských, ale i studentských a queer snímků. Pokud dáváte před zábavou přednost sebevzdělávání, pak nesmíte chybět na festivalu vědy. Ani hladem vás trpět nenecháme, u Anděla už to voní polévkou.

clanky5/tipy-list-uvod.jpg

Kam na film

Pokud je vám ve vaší genderové škatulce příliš těsno, jděte se osvobodit z tíže stereotypů na Mezipatra. Lákavě vypadá třeba snímek L'Animale vyprávějící o složitosti dospívání a objevování vlastní sexuality.

 

Mezipatra Praha

Patra

08.11. - 15.11.

Člověk by měl zkusit všechno, tak předsudky stranou a hurá na festival ruských filmů! Za zhlédnutí stojí třeba snímek Arytmie o nadaném doktorovi, který umí zachránit všechny kromě sebe. Pokud vás sledování filmů omrzí, můžete se zúčastnit třeba mistrovství světa ve skládání matrjošek nebo si zahrát birjulky. Že nevíte, co to je? To vám ovšem nemůže zabránit vyhrát :-)

 

Festival Nový ruský film

Nový ruský film

05.11. - 11.11.


 

Kdo upřednostňuje spíše kulturu protinožců, může vyrazit na festival australských a novozélandských filmů. Za zmínku stojí například dokument Azurová, který upozorňuje na dopad činnosti člověka na ekosystém oceánů a zároveň dech vyrážejícím způsobem zachycuje krásy naší planety. Součástí festivalu bude i domorodý hudební program a diskuze.

 

Aussie & Kiwi Film Fest 2018

Kino Lucerna

02.11. - 07.11.

Další filmy, tentokrát ve středoevropském kontextu. Co třeba snímek Jako pes s kočkou?

 

MFF 3Kino Praha 2018

MFF 3Kino

01.11. - 08.11.

Podpořit vycházející hvězdy české filmové scény, tedy studenty FAMU, můžete zde.

 

Famufest 2018

Famufest

06.11. - 10.11.

Kam za poznáním

Pátrání po nacistických zločincích, robotické divadlo i přednáška o tom, jak se bádá, když nad vámi visí srp. A k tomu kladivo. Česká věda slaví 100 let! Během pěti dnů vám Akademie věd dovolí nahlédnout pod pokličku všech vědních oborů. Čekají vás přednášky, workshopy, výstavy, diskuze i únikové hry.

 

Týden vědy a techniky AV ČR 2018

Akademie věd České republiky

05.11. - 11.11.



clanky5/spermie.jpg

Kam na polévku

Dáte si dýňovou s pomerančem a zázvorem, nebo raději boršč? Ať už si vyberete jakoukoli, v tomto nepředvídatelném počasí je každá polévka tou správnou volbou. A ta z Anděla navíc pomáhá!

 

8. Velká Polívková smršť na Andělu

ERGO Aktiv, o.p.s.

05.11. - 08.11.

Kam za designem

 Architektura, volné umění a design pod jednou střechou, to je tak trochu jiná IKEA :-).

 

Pokoje 2018

Kampus Hybernská

09.11. - 18.11.

clanky5/pokoje(1).jpg

Kam na výstavy

Pozor! Máte poslední šanci navštívit tyto výstavy:

 

Kristýna Šormová: Seborea bella

Pragovka Gallery

16.10. - 08.11.




 

Výstava fotografií Nadii Rovderové

Nikon Photo Gallery

04.10. - 11.11.


 

Dominik Mareš: Pokoj

Slovanský dům

12.10. - 15.11.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!