Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
04
října

Výstava fotografií Nadii Rovderové

Nikon Photo Gallery

zpět na výpis akcí
 

Nikon Photo Gallery uvádí od 4. října 2018 výstavu fotografií Nadii Rovderové – Fotofatal 99–18. 

Začátek:04. 10. 18
Konec:11. 11. 18
Cena:Zdarma
Čas:12:00 - 19:00
Kategorie: kultura| poznání|

Nadia Rovderová získala zkušenosti s fotografií jako samouk a kromě vlastní tvorby se věnuje také provozování galerie Artinbox v Praze, kde bývají k vidění výstavy českých a slovenských fotografů, tvorba art brut tématické výstavy českého umění. Její vlastní fotografie se potkaly s ohlasem jak na řadě tuzemských výstav, tak také na Slovensku, v Polsku, Německu, Francii a Japonsku. Rovněž byly zařazeny do fotografických sborníků Czech fundamental nebo Česká fotografie 20. století.

Autorka hojně využívá dlouhých expozic na několik vteřin až minut a tím mísí záznam reality se svým vnitřním naladěním. Snímky pořízené s takto dlouhým časem závěrky zachycují její dech či pohyby těla, buchot srdce či nálady. Sama autorka definuje umění jako „konstruktivní způsob zpracování vlastní nadměrné citlivosti a vnímavosti.“ Mezi nejzásadnější projekty Rovderové patří cyklus Novorozené oči, ve kterém na fotografiích zachycuje způsobem sobě vlastním oči svých dětí Felixe a Ley.

Nikon Photo Gallery
Tel: 257 317 277
Újezd 19 
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: