Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Pondělí 21/8: Okupace, zatmění Slunce a folklórní mejdan

doporučujeme | 21. 8. 2017

Dnešek bude poněkud temný – zavzpomínáme na srpen ´68, letní kina promítají film z války na Balkáně, dokument o uprchlické krizi nebo drama natočené podle skutečných událostí brutálního konfliktu drogové scény v Mexiku. Amerika si navíc prožije svoje unikátní zatmění. Ale taky si můžete zvednout náladu ochutnávkou nových sektů nebo chmury vytančit za rytmů moderního folklórečku.

clanky5/21_8_FB.jpg
Foto: Wiki

1968

Výročí přátelské exkurze vojáků, kteří si asi jen náhodou zapomněli odložit kulomety a zaparkovat tanky, a přijeli 21. srpna 1968 do tehdejšího Československa, připomene edukativně-koncertní program ve spodní části Václavského náměstí.
Pro připomenutí nedávno minulých událostí doporučujeme k poslechu autentické záznamy dobového vysílání rozhlasu. Střelba, rachot tanků, státní hymna…

 

49. výročí okupace vojsky Varšavské smlouvy

Publicum Commodum

21.08. 12:40

A k výročí ještě jeden komentář, který na Facebooku publikoval reklamní expert Martin Jaroš:
“Milé Rusko! Jen jsem ti chtěl říct, že jsme nezapomněli, jak jsi v nás v roce 1968 napadlo, zabilo stovky našich lidí, rozvrátilo život statisícům rodin a uvrhlo nás zase na 20 do hniloby. Nezapomněli jsme, že tvoji vojáci zabili například dvouletého slovenského chlapce, že jen v Praze zastřelili 15letého Karla Pariška (střelen do hlavy u Podolské vodárny), stejně starého Karla Němce (střelen do srdce tamtéž) a 16letého Miroslava Beránka (zemřel na následky průstřelu plic a žaludku, které mu v září způsobil opilý sovětský voják v Opletalově ulici). Tohle všechno jste udělali s naší budoucností, s naším mládím a s našimi životy.
A víš co, milé Rusko? Chtěl jsem ti říct, že ti to nevyšlo. Uplynulo 49 let, my jsme se zvedli a ty jsi pořád v té samé prdeli, ve které jsi vždycky bylo.”
(Pokračování ZDE.)

clanky5/18839599_1871678226431133_259309107960400965_o.jpg
Moja milá holuběnko, nestůj tu jak kůl! Však i v té Prahé vědí, že je folklór cool.

Akce na dnešní (pod)večer

Nedaleko Václaváku dneska otevírá nová vietnamská restaurace. Do Grébovky nechť zajdou všichni ochutnávači dobrých sektů a vín. Malostranským náměstím bude znít folklór a budete se bavit. A večer alou na Letnou, na open-air představení nového cirkusu. Vstup zdarma. Nevybrali jste si? Tady jsou další dnešní akce.

 

Otevření Phở Hồng Phúc

Phở Hồng Phúc

21.08. 11:00


 

Ochutnávka: Vinařství Proqin & Vinařství Radek Nečas

Viniční altán Grébovka

21.08. 19:00


 

Folklorní mejdlo u Prastánku

Folklorní mejdlo

21.08. 19:00


 

tYhle a Studio Alta (CZ, FR) - LEGOrytmus

Letní Letná

21.08. 20:30


Letní kina v pondělí večer promítají



 

Letní kino v kolejišti: Perfektní den

Nákladové nádraží Žižkov

21.08. 21:00


 

Letní kino: Život Adèle & Launch Be2Can

Kasárna Karlín

21.08. 20:30


 

Kinobus Klánovice

Kinobus

21.08. 20:30



 

Letní kino: Zkouška dospělosti

Skautský institut

21.08. 21:00

 


“Já zatmění mám, na srdci svém, co má být…”

Spojené státy se dočkaly a po 99 letech uvidí totální zatmění Slunce na svém území. A my se ptáme: Je to pouhá náhoda, že zatmění vyšlo zrovna na prezidentské období Donalda Trumpa, nebo je to černá kampaň jeho oponentů? Onen astronomický úkaz začne v 19:16 našeho času a potrvá asi hodinu a půl.
Všem Američanům a osvíceným lidem posíláme písničku:

 

 

 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!