Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

V Praze vybuchla nálož... akcí na celý víkend

doporučujeme | 17. 2. 2017

O víkendu zakusíte v metropoli japonský humor i španělskou kinematografii. Zaplavete si v bazénu při svíčkách a podíváte se do atomového krytu. Chutě zaženete na zabijačce nebo v unikátních pouličních restauracích. 

P.S. Pokud chcete přehled nejzajímavějších víkendových akcí dostávat pravidelně na mail, zaregistrujte se! Je to zdarma.

clanky4/Winternitz.jpg 
To je ona! Funkcionalistická kráska nad Smíchovem. Na týden otevřená veřejnosti.

Pět celovíkendových tipů

►Výstava ve vile: Výjimečně jen na několik dní se otevře funkcionalistická Winternitzova vila na Smíchově. Uvnitř navíc vyzdobena moderním uměním. Vstup zdarma. (Více ➠ ZDE)

►►Japonský humor: Kino Lucerna zve na 10. ročník festivalu japonského filmu, tentokrát zkoumající vztah Japonců k humoru. V neděli večer navíc s hudebním happeningem s bubny. (Více ➠ ZDE)

►►►Španělský film: Vedlejší Světozor pro změnu představí to nejlepší z produkce španělských filmařů. (Více ➠ ZDE)

►►►►Zabijačkové slavnosti: Jitrnice, jelítka, tlačenky, prejt, škvarky, sádlo, zabijačkový guláš, pivo… Vše bude k dostání na farmářských trzích nedaleko Anděla na Smíchově. (Více ➠ ZDE)

►►►►►Praguemarket: Dvoudenní přehlídka originálního českého designu, módy, módních doplňků na Náměstí Republiky. (Více ➠ ZDE)

clanky4/mouvo.jpg 
Grafiku a design najdeš v Arše.

Kde v PÁTEK založit na víkend?

Vzhůru do Maroka: V městské knihovně vyslechnete cestopisné povídání o africké zemi, kterou proslavil film Casablanca a první obchody českého ministra financí. (Více ➠ ZDE)

Grafický design: Zajímá-li vás grafika, animace, video a jiné speciální efekty, pospěšte do Divadla Archa na Motion design festival. (Více ➠ ZDE)

Plavání při svíčkách: Promeškali jste úterního Valentýna? Napravte to v pátek večer na Brumlovce. Romantické plavání, masáže a spa rituály. (Více ➠ ZDE)

Nový Trainspotting: Pokračování filmového fenoménu, který měl premiéru před 20 lety. (Pardon za tu nezdvořilost, ale to už jste byli na světě?) (Více ➠ ZDE)

clanky4/Varimvatelierumalujuvkuchyni48439.jpg 
Na minidyzajnu bude třeba porcelán od studia Vařím v ateliéru, maluju v kuchyni.

SOBOTA a fashion markety

Začátek víkendu bude jednoznačně ve znamení fashion marketů a blešáků:
► V Knihovně Václava Havla se od 12 do 19 hodin představí 20 designérů na malém Dyzajn marketu. (Více ➠ ZDE)
► Budete-li na Letné, stavte se v odpoledních hodinách v kině Bio Oko na bazar. (Více ➠ ZDE)
► Fashion blešák v prostorách školní jídelny? Zní to jako úlet, tak se zaleťte taky podívat kousek od Karlova mostu. (Více ➠ ZDE)
► A jako čtvrtý připočtěte Praguemarket na Náměstí Republiky od 10 do 19 hodin. (Více ➠ ZDE)

clanky4/01.jpg
Tak vážení, my teďkon v sále zhasnem...

SOBOTA bez módy

Forman 3× jinak: V sobotu oslaví režisér Miloš Forman polokulaté 85. narozeniny. Tři jeho nejslavnější bijáky promítá Kino Aero. (Více ➠ ZDE)

Den restaurací: Zapomeňte na KFC i Mekáče, v sobotu se na jeden den otevřou amatérské i pop-up restaurace po celé Praze. Je tu Restaurant Day! (Více ➠ ZDE)

Atomový kryt: Po čase se veřejnosti na den znovu otevře protiatomový kryt Folimanka s kapacitou pro 1300 osob. Vstup zdarma. (Více ➠ ZDE)

Kam vyrazit v NEDĚLI

Tip na výlet: Zámecký areál ve Ctěnicích (kus za Letňanami) pořádá masopustní veselení. Budou i koblihy, horký mošt nebo medovina. (Více ➠ ZDE)

Kam na oběd: Zkuste nový café bar Lampičky na Žižkově. Podávají burgery, těstoviny nebo steaky. Po jídle můžete plynule pokračovat na baru. (Více ➠ ZDE)

Večerní výstava: Víkend můžete zakončit v MeetFactory. Bezplatně si od 19 hodin poslechnete komentovanou prohlídku výstavy Shell Game a následně zhlédnete dokumentární film o vlivu turismu na Chorvatsko. (Více ➠ ZDE)

clanky4/lampicky.jpg
Ve spoustě podniků dostanete výborný burger, ale jen pod Lampičkami ho servírují na paletě. Foto: Café bar Lampičky

news

Co je pomalá móda ("slow fashion") a kde ji v Praze koupit?

#suchejunor: Jaké nealko drinky si dát v pražských barech

NOVÉ PODNIKY: Šťastná kavárna, ale i klub v atomovém krytu

7 nejlepších únikových her, které jsou něčím výjimečné

víkend  

4 pozvánky na nové výstavy

 

Vzpomínky na svět

Nikon Photo Gallery

16.02. - 20.03.


 

Jindřich Štreit: Kde domov můj

Galerie České spořitelny

19.01. - 26.02.


 

Strach z neznámého

Národní technická knihovna

01.02. - 31.03.


 

Sexplicit vol. 3. v Kotvě

Galerie Tančící dům

02.02. - 22.02.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!