Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Tipy týdne: Umění z ledu i bistro s koulema

doporučujeme | 29. 1. 2017

V novém týdnu se leden změní v únor, děti dostanou pololetní vysvědčení, znovu se otevře restaurace, která má koule, začne jedna fakt divná výstava a (možná) roztaje led na Malostranském náměstí. A to není zdaleka všechno.

FotorCreated%2845%29.jpg

Pondělí

Od pondělí bude na Malostranském náměstí k vidění ledový kvádr, v úterý už dost možná jen velká kaluž vody v nádrži o průměru šesti metrů. Podobu díla studentů Ateliéru intermediální tvorby totiž ovlivní okolní teplota. 

 

Procesuální instalace

Galerie hlavního města Prahy

30.01. - 26.02.

Dostali jste k Vánocům malé ponožky, velký svetr nebo fakt divnou hučku na hlavu? Popadněte je a doneste na Václavák. Kdo daruje alespoň jednu věc, může si na oplátku odnést až deset nových vychytávek.

 

Skoro-ještě-novoroční Bazárek

Creative Gate

30.01. 18:00

Úterý

Na pořádné masové koule zajděte do Brixton Balls. Přes zimu si tenhle podnik vzal menší dovolenou, ale už se zase koulí zpět, a to dokonce se spoustou novinek. Je libo koule v pitě, v misce nebo třeba s těstovinami?

 

Brixton Balls

Masové koule?! Ne, to není IKEA. Zkuste Brixton Balls na Vinohradech....



13707601_604711663048307_1758306750002835696_n.jpg

Po dobré véče, zajděte na dobré víno. V trojici vinných barů Vinograf bude po celý týden možné degustovat vína z mezinárodní soutěže Prague Wine Trophy. Kdo dá 300 Kč, bude moci ochutnat dvanáct vynikajících vín. 

 

Prague Wine Week

Víno revue

30.01. - 05.02.

Středa

Procestujte svět za pouhou stovku. V Národním muzeu se i v letošním roce konají Cestovatelské středy. Tentokrát se těšte na setkání s Hynkem Kmoníčkem, mužem s geniální pamětí a sbírkou pálivých omáček, nebo na Ilju Mazánka, znalce arabské ekonomiky, kultury a historie.

 

Cestovatelská středa

Národní muzeum - Nová budova

01.02. 19:00

Čtvrtek

Na krátkou dovolenou do Chorvatska vás vezme 2nd CRO wine & food Fest na Novoměstské radnici. Ochutnáte lahodná vína i delikatesy z různých chorvatských regionů. České paštiky a polívky v pytlíku s sebou prosím na tuhle mini dovču neberte.

 

2nd CRO wine & food Fest

Novoměstská radnice

02.02. 18:00



Výstavu s názvem "Co mi otec strkal do vagíny" jsme vám původně chtěli zatajit, abychom vás nepohoršili, ale pokud pojedete tramvají po nábřeží kapitána Jaroše, tak ji stejně uvidíte. Výstava je autobiografickým svědectvím Almy Lily Rayner - ženy, která v dětství zažila sexuální zneužívání. Vůbec poprvé v českém prostředí se představí tento typ zpovědi ve veřejném prostoru.

 

Alma Lily Rayner: Co mi otec strkal do vagíny

ARTWALL GALLERY

02.02. - 13.03.

P.S.: Ve čtvrtek taky vychází nový CityBeekend - tipy na nejzajímavější akce o víkendu v metropoli a CityBeekend pro děti. Jestli je chcete dostat do mailu, zaregistrujte se. Je to samozřejmě grátis. ;-)

Pátek

Ačkoliv vysvědčení děti dostanou už v úterý, teprve v pátek (na který připadají pololetní prázdniny) si za něj budou moci vybrat pořádnou odměnu. Například v Šutce se budou moci celý den cachtat za pouhou korunu. (Prckové do 150 cm to za korunu mají i v Aquapalace Praha.)

 

Pololetní prázdniny v Šutce za 1 Kč

Aquacentrum Šutka

03.02. 11:00

Zatímco děcka budou řádit v bazénu, dospěláci se mohou vybít na koncertě australských The Temper Trap. Tahle kapela už obrazila nejlepší fesťáky světa, nedávno vydala nové album a má frontmana s famózním hlasem.

 

The Temper Trap / AUS

Lucerna Music Bar

03.02. 19:00

Novinky v kinech:

V kinech to tentokrát bude dramatické. Nemocný padesátník z filmu Já, Daniel Blake se ocitne ve vyčerpávajícím kolotoči žádostí o podpůrné státní dávky. Ve filmu Místo u moře se muž po smrti svého bratra stane opatrovníkem teenagera. A horor Kruhy vrátí na plátna kin příběh dívky ze studny. 
Nouze nebude ani o životopisy, Natalie Portman se představí v roli Jackie - ženy prezidenta JFK, a spoustu se toho dozvíme i o životě a kariéře Richarda Müllera

Divadelní premiéry:

Premiéra queer fantasy dramatu s názvem Sen o říši krásy je bohužel vyprodaná a stejně tak i hra o ženách a mateřství s názvem A pak přišla Mirna. V obou případech ale doporučujeme počkat si na reprízu. 
Lístky ještě seženete na inscenaci Třetí do páru, ve které hraje ústřední čtyřroli Vendula Křížová.


 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!