Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
30
ledna

Procesuální instalace

Galerie hlavního města Prahy

zpět na výpis akcí
 

Procesuální instalace je živým příspěvkem do současné diskuse o významu a pozici umění ve veřejném prostoru.

Začátek:30. 01. 17
Konec:26. 02. 17
Cena:Zdarma
Čas:18:00 - 23:59
Kategorie: poznání|ostatní

Pracuje s tématem dočasnosti a proměnlivosti obecně sdílených idejí a jejich uměleckých forem.
 
Dílo Artura Magrota, Martina Chlandy a Jakuba Rajnocha reaguje na historickou situaci Malostranského náměstí, kde se v průběhu staletí protnulo množství různých idejí, kde se společnost proměňovala, stejně jako způsoby užívání tohoto veřejného prostranství. 

Náměstí je prostorem setkávání, historickým místem – průsečíkem řady kulturních odkazů, dopravní křižovatkou a rozcestím. Nese s sebou proto bohaté dědictví historických idejí. V novodobých dějinách zde stály pomníky maršála Radeckého, historika a slavisty Ernsta Denise, jsou zde umístěny také pamětní desky Ference Rakócsiho a Emy Destinové. 

Autoři, Artur Magrot (*1985), Martin Chlanda (*1984) a Jakub Rajnoch (*1978) jsou studenty Ateliéru intermediální tvorby pod vedením Dušana Zahoranského a Pavly Scerankové na Akademii výtvarných umění v Praze. Spoluautory ideové koncepce díla jsou kurátoři Galerie hlavního města Prahy. 
Koordinace: Jitka Hlaváčková

Doprovodný program: 
Veřejná debata na téma: Zapomník aneb život uměleckého díla po jeho životě. Dočasnost a zánik uměleckého díla. S historiky Milenou Bartlovou, Petrem Aghou, Jakubem Bachtíkem a umělcem Petrem Dubem. Dům U Kamenného zvonu, koncertní sál, středa 25. 1. 2017 od 18 hodin 

Dílo realizovaly Galerie hlavního města Prahy a Akademie výtvarného umění v Praze ve spolupráci s Institutem plánování a rozvoje Prahy.

Galerie hlavního měs...
Tel:
Malostranské náměstí
Praha 1
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: