Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Bude zima, bude mráz, užijte si o víkendu pražských krás

doporučujeme | 6. 1. 2017

Předpověď slibuje na víkend mrazy, že se snad tramvaje budou lámat v zatáčkách. Takže naše doporučení, kam zajít na nejlepší horkou čokoládu, přijde vhod. A připomínáme, že od soboty nebude metro několik měsíců zastavovat ve stanici Jinonice. Nikoli kvůli dohánění zpoždění, ale prý tam krapet kape.

clanky4/lfrm-hkqvpm-anete-lusina.jpg
Horká čokoláda o víkendu zahřeje skoro stejně jako zapálený stromeček.

KDE V PÁTEK ZALOŽIT NA VÍKEND?

Hned po práci si skočte na jedno… kluziště. Zabruslit si můžete třeba pod žižkovským vysílačem, na Kulaťáku nebo na střeše obchodního domu. Téměř kulaté 163. výročí narození Sherlocka Holmese připomene knihovna přednáškami nebo divadlem. Večer vás čeká výlet do džungle - vizuální procházka potemnělým skleníkem Fata Morgana, nebo sluchová jízda na vlnách od pěti začínajících kapel.

clanky4/ZimniOrnamentalnizahrada.jpg
Ornamentální zahrada - botanické srdce Tróje.

KAM VYRAZIT V SOBOTU

Teplotní rekord –25,1 °C v sobotu určitě nepadne, ale zima bude enormní, jako že hodně velká. Nadprůměrně romantická bude taky procházka botanickou zahradou, do jejíchž venkovních expozic se od 9 do 16 hodin dostanete zadarmo. Grátis se můžete od soboty proběhnout taky ve SkiParku v Chuchli.

Chcete-li se na zimu dívat z tepla, je pro vás výstava čínských zimních krajinek na Staromáku nebo nově otevřená kavárna na Vinohradech.
P.S.: V sobotu se v centru uskuteční nábor úředníků do ministerstva švihlé chůze.

KDE SI V NEDĚLI ODPOČINOUT?

Na oběd zajděte do korejské restaurace Yuniku, Roman Vaněk o ní prohlásil: “Geniální pohlazení pupíku” a “dezert (rýžová kaše) mě vystřelil do vesmíru”. Po poledni skočte na novou výstavu fotek (vstup zdarma). O svačinu se postará bistro Špejle plné malých porcí s klackem. A večer zajděte do Lucerny - promítají tam komentovanou procházku výstavou. Když může být v kině na plátně Troška, proč by nemohl i Goya?

 

Yuniku Charcoal BBQ

Pravá asijská restaurace - kombinuje jednotlivé suroviny a koření s prvky Fusion...


 

Špejle

V prosinci 2016 otevřené bistro nabízí jednohubky i dezerty na špejli....

clanky4/02_UNOR_Finale_07_IvanSvatos.jpg
Ukázka z nové výstavy fotek v Nikon Photo Gallery na Újezdě.
Foto: Ivan Svatoš

news

NOVÉ PODNIKY: Pivovar na lodi i jídlo na špejlích

Kam vyrazit v lednu v Praze zadarmo

Rozhovor: Kečup je neúcta k jídlu. A proč nejíme polévky?!

Buďte zpocení! 7+3 nejlepších saun v Praze

víkend  

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!