Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Praha o Vánocích naděluje Rybovku, sport i botanickou. A vše zdarma

doporučujeme | 22. 12. 2016

Pokud ještě nemáte všechny vánoční dárky, zbývají vám prakticky jen dvě možnosti - buď navštívit jeden z těchto podniků, kterým přezdíváme "univerzální dárkovače", nebo podplatit babičku, aby letos ale fofrem upletla sestře nové ponožky (kdo ví, možná tím mezi hipstery vnesete nový trend). Všem ostatním servírujeme pravidelné tipy, jak z víkendové Prahy vymačkat maximální fresh.

[clanky4/rybovkaNWL.jpg]
Hej, Mistře! Ukončete prosím nástup do rychlíku...

V pátek nikdo nepracuje, takže kam?

Zajímalo vás, jak se asi cítí 120 kaprů namačkaných v jedné kádi? Dostavte se ve 13 hodin na hlavní nádraží. Zapěje se tu Rybovka neboli Česká mše vánoční. Je to sice masovka, ale krásná. To v kině Atlas zazní velký hlas velké Adele. Hard core vánoční pozvánka je do kostela vedle Václaváku na výstavu betlémů. A nebo víš co, Sašo? Jdi si zabruslit - příležitostí v Praze k tomu je dost!

Plán na Štědrý den?

Pro případ, že byste nevěděli, co s načatým Štědrým dnem: Doporučujeme udělat si procházku po botanické zahradě (vstupné zdarma i do tropického skleníku), případně do nově přístupných zahrad Anežského kláštera (otevřeno od 10 do 16 hod). Luxusní večeři vám naservírují v hotelu Savoy na Hradčanech. Namísto kapra tu ochutnáte kupříkladu rybí velouté s krevetami a raviolou plněnou humřím masem. A večer? Před půlnoční ještě stihnete zavzpomínat na mládí v plejádě videoklipů z let 80. a 90.
Amen, vyčistit zuby a spát!

clanky4/Zimniprochazka-Japonskazahrada.jpg
Botanická zahrada v zimě (na snímku japonská zahrada).

Kam o Božím hodu vánočním

Tak hlavně 25. prosince začíná Týden sportu, čili můžete jít na squash, badminton, do bazénu nebo tančit u tyče a to vše zdarma. Klidnější povahy zveme do Paláce Kinských na výstavu Celník Rousseau (otevřeno 12-18 hod) nebo na přehlídku děl Jana Kaplického v Tančícím domě (otevřeno 9-20 hod). Ať už jsou vám šneci po chuti, nebo ne, můžete si jich objednat půl tuctu za 99 korun. A večer si v Oku doplníte filmové vzdělání s filmem Casablanca (ČSFD k tomu říká: 85 %).

clanky4/06.HenriRousseauBourenamori.jpg
Henri Rousseau, Bouře na moři

P.S.: Tipy na druhý vánoční svátek (26. 12.) jakož i výběr toho nejzajímavějšího z celého příštího týdne vám naservírujeme v neděli večer na webu a na našem Facebooku.

VESELÉ VÁNOCE!

news

Podniky, kde sežnete dárky, i když nevíte, co sháníte

Rozhovor: Kečup je neúcta k jídlu. A proč nejíme polévky?!

Nových 10 tipů na originální VÁNOČNÍ DÁRKY (3. díl seriálu) 

39 nových podniků, které byste měli navštívit
 

víkend  

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!