Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Chcete poznat retro Vánoce nebo ostrov, kde rostou housle?

doporučujeme | 16. 12. 2016

Veselte se, protože právě čtete nový CityBeekend pro rodiče s dětmi. Najdete v něm tipy na zajímavé akce na oba víkendové dny. Pokud byste si přesto nevybrali, podívejte se k nám na web, kde máme desítky dalších akcí.

P.S.: Chcete-li podobný přehled dostávat vždy ve čtvrtek do mailu, zaregistrujte se. Je to zdarma a bezbolestné.

P.S.2: Stále sháníte nějaký dárek? Několik originálních hraček najdete i v našem dárkovém seriálu TADY, ZDE a PAK TAKY TU.

clanky4/prodivadlo20209.jpg
Černokněžník Zababa bude o víkendu čarovat na hlavním nádraží.

KAM VYRAZIT V SoBoTU

Rodiče, dopoledne zajděte nakoupit na farmářské trhy na Jiřáku, jejichž součástí jsou i tvořivé dílny pro děti. Obdobný program přichystala i Praha 6, po poledni navíc slibuje baletní dětskou vánoční mši.

Pokud chcete dětem ukázat, jak vypadalo vaše dětství, navštivte výstavu Retro - v sobotu se navíc budou zdobit stromky historickými ozdobami nebo vyrábět ozdoby z korálků. A po oba víkendové dny můžete přímo na hlavním nádraží zavítat na netradiční divadelní představení o nejlokomotivovatější lokomotivě.

A co NEDěLE?

Poslední adventní neděli odstartujte na Letné - vstup do Národního technického muzea je jenom za 50 korun. Případně hned vedle je velké ledové kluziště, kam se dostanete úplně zdarma. Jestli vám ještě chybí špetka vánoční nálady, na velké výstavě betlémů v kostele hned vedle Václaváku ji rozhodně načerpáte.

SOUTĚŽ

Divadelní soubor Tygr v tísni odehraje v neděli odpoledne na Štvanici své autorské hudební představení Ostrov, kde rostou housle, což je dobrodružná výprava na tajuplný ostrov skrze křivolaké cesty tónů, melodií a poezie. Pro děti 3+.
Pro 3 rodiče a 3 děti máme vstupenku zdarma, stačí, když nám do páteční 15. hodiny na mail lukas@citybee.cz napíšete, jak byste pojmenovali ostrov, kde rostou housle. Tři nejzajímavější odpovědi odměníme.

 

Ostrov, kde rostou housle

Tygr v tísni

18.12. 14:00

clanky4/OSTROV-KDE-ROSTOU-HOUSLE-Vila-Stvanice-web-68-of-95.jpg

reklama2/banner_prodeti_small.jpg
 

EXTRA TIP - Artpark

Artpark je interaktivní prostor pro děti v Galerii Rudolfinum. Zároveň je to cesta, jak i ty nejmenší seznámit s obrovským světem (nejen) výtvarného umění. Pro rodiče je pak Artpark cestou, kudy se vydat na výstavu do galerie, zatímco je o jejich potomky dobře postaráno.
Často zde pořádají kreativní workshopy, odpoledne pro děti nebo výtvarné dílny. Tuto neděli se děti i rodiče mohou zapojit do soutěže, kdo postaví nejvyšší, nejzajímavější nebo nejrafinovanější věž. (Případně ať si malí stavitelé tvoří, rodiče jsou mezitím zváni na novou výstavu.)

 

Artpark

Edukační centrum Galerie Rudolfinum. Pod vedením lektorů zde pravidelně probíhají...

clanky4/artpark2.jpg

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!