Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Jak si s dětmi v Praze užít nadcházející víkend? Poradí CityBeekend

doporučujeme | 9. 12. 2016

Jako předkrm, než vám nabídneme tipy, kam o víkendu vyrazit s dětmi, servírujeme tři místa, kde můžete Ježíškovi pomoct se sháněním vánočních dárků, obzvlášť pak hraček.

1/ Hračkotéka - Tady najdete tvořivé hračky ze dřeva a z papíru. Prodejna navíc působí jako sociální firma a zaměstnává lidi se zdravotním postižením.
2/ Hamleys - Největší hračkářství ve střední Evropě. Ve dvoupatrovém paláci je zároveň kavárna pro rodiče a spousta atrakcí pro děti.
3/ Česká hračka a řemeslo - Po celý víkend můžete navštívit prodejní výstavu na Novoměstské radnici. Letos má rozšířenou sekci pro modeláře.

clanky4/hrackoteka2.jpg

KAM VYRAZIT V SoBoTU

Dopoledne zajděte do Žlutých lázní. Děti si tam budou moci vytvořit vlastní dáreček. (Vstupné je zdarma.) Po obědě se na kluzišti na Ovocném trhu pořádají Diskohrátky na ledě. Až do 18. hodiny si můžete přijít prohlédnout výstavu interaktivních loutek a mechanických hraček na Andělu. Pokud byste si chtěli udělat alespoň krátký výlet vláčkem, kupte si jízdenku do Radotína. Vedle nádraží tam nedávno otevřeli novou kavárnu s dětskou hernou.

A co NEDěLE?

Neděle bude pohádková, rozhodně na Chvalském zámku, kde je vedle výstavy Ladovských Vánoc připravena řezbářská dílna nebo soutěže. Na celý den se můžete ztratit i v Crossu, kde pořádají knižní malotrh a zároveň spoustu akcí pro děti. Odpolední výlet do Grébovky vám zpestří Babi market (prodej ručně vyrobeného zboží od šikovných babiček) a v 15 hodin jste tu zváni na loutkové představení Betlém. Případně ve Švandově divadle zbývá ještě několik volných vstupenek na premiéru příběhu o pejskovi, kterému se dějí samá příkoří.
 

reklama2/banner_prodeti_small.jpg

EXTRA TIP - Galerie umění pro děti (GUD)

Galerie umění pro děti je víceúčelový multimediální prostor věnovaný dětem od cca 2 do 13 let. Narozdíl od běžných galerií se tady ale malí návštěvníci mohou na díla nejen dívat, ale dotýkat se jich a podílet se na jejich tvorbě. Aktuálně jste zváni na interaktivní výstavu Byl jednou jeden král Karel IV. Galerie zároveň pořádá komentované prohlídky s šaškem Karlíkem a také workshopy, kde si děti mohou vyzkoušet nejrůznější výtvarné i jiné tvořivé techniky. Základní vstupné dítě + dospělý vyjde na 170 korun.

 

Galerie umění pro děti GUD

Galerie umění pro děti GUD, interaktivní a zábavná galerie, se nachází v centru...

clanky4/GUD2.png

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!