Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Druhý adventní víkend ovládnou troje vánoční trhy v Holešovicích

doporučujeme | 1. 12. 2016

3 původně průmyslové objekty, 2. adventní víkend a 1 společný cíl - nabídnout originální vánoční dárky. Továrna, Vnitroblock a MINT market se tento víkend spojí v Triangl, tedy velké vánoční trhy, které nabídnou především módu a design, ale i dobré kafe, delikatesy nebo doplňky. Navíc každý z trojice unikátních prostorů připravil i speciální doprovodný program. Vstup je samozřejmě zadarmo. Takže pokud se vám v sobotu nebo v neděli budou zdát ulice v centru liduprázdné, vězte, že se všichni poděli do Holešovic!

clanky4/uvodni_triangl_FB.jpg

clanky4/mapa_triangl.jpg

%C4%8D%C3%ADsla/Gold-01.jpgTovárna

Triangl odstartuje právě v Továrně už v pátek 2. prosince. Nakoupit bude možné šperky, batohy, hračky, kosmetiku nebo květiny, ale také nábytek nebo kamna. Trhy tu budou trvat až do neděle 4. prosince a nabídnou pestrý doprovodný program - recyklační workshopy, soutěž ve skákání gumy, přehlídku Custom Motorbikes, přednášky spojené s revitalizací opuštěných prostor, koncerty kapel působících na Praze 7 a filmové projekce související s udržitelností.

„Chceme probudit zájem o místa, která vznikla revitalizací opuštěných industriálních objektů a vytvořit z nich kulturní centra pro setkávání v této části Prahy,“ plánuje produkční Továrny Amálie Kovářová. Už v lednu by se v Továrně mělo otevřít zimní kino, na jaře se rozroste o kavárnu a bar.

 

Továrna

Multifuknční prostor, ale i veřejné kryté náměstí, které se otevře kreativním lidem....



clanky4/Tovarna_Triangl_DanielCaha(8).jpg

%C4%8D%C3%ADsla/Gold-02.jpgVnitroblock

Během celého víkendu bude otevřený taky Vnitroblock, který vytvoří společné místo a útočiště pro všechny kreativní duše a spojí milovníky tance, módy, jídla, hudby, divadla a dalších druhů umění a kultury vůbec. Bude zde galerie mladých designérů a showroom lokálních a středoevropských módních značek.

Takže pokud hledáte především dárky “měkkoše”, budete tady na správné adrese. A než vám nakoupené oblečení zabalí, můžete si dát výborné kafe. „Chceme nabídnout prostor začínajícím a méně známým značkám a designérům a umožnit jim představit své výrobky,“ vysvětluje za Vnitroblock Lukáš Žďárský, který mimochodem stojí i za smíchovskou Kavárnou co hledá jméno.

 

Vnitroblock

VNITROBLOCK je kreativní centrum Holešovic....



clanky4/14884651_545428738984320_6552370801756793738_o.jpg

%C4%8D%C3%ADsla/Gold-03.jpgMINT market

A jako třetí vrchol Trianglu se otevře hala č. 13 v areálu Pražské tržnice. V sobotu jste zváni na další pravidelný sobotní trh MINT: Weekend Market. Ten opět nabídne výběr čtyřiceti prodejců z oblasti módy, šperků, designu a delikates. Doporučit můžeme např. Ateliér MIK - showroom tří mladých designérů, značku Čarbičková - extravagantní a indiánské šperky a doplňky, a pro labužníky Poctivou polévku, která zahřeje i vegany nebo bezlepkáře. Na workshopu Kosmetika hrou si budete moct vyrobit bio kosmetiku, pro nejmenší bude k dispozici dětský koutek.

 

MINT market

Pravidelný trh s nezávislou módou, šperky, designem a delikatesami MINT: Weekend...



clanky4/MINTIlustrace2.jpg

Na stejném místě se v neděli 4. prosince bude konat Sustainability Day, tedy festival udržitelného životního stylu. Druhý ročník akce nabídne Do-It-Yourself workshopy, výrobu adventních věnců, domácí kosmetiky, raw a veganské cukroví, české tradiční a ekologické produkty a dárky, spoustu jídla, kávy, čaje a DJ's. Součástí programu bude i vaření Disco Soup se Slow Food Youth Network, dokument Before the Flood od 14:00 a 17:00, virtuální realita 360° a pohled na současnou situaci na Arktidě.

 

Sustainability Day - Xmas edition

Holešovická tržnice

04.12. 11:00

 

 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!