Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Tipy týdne: Ožijí duchové i Vnitroblock. Pak začne festival vědy i whisky

doporučujeme | 30. 10. 2016

V první půlce týdne vás pravděpodobně vyděsí halloweenští zombíci, zaskočí mexické oltáře ve Stromovce a rozesmutní Dušičky, ale s koncem týdne se případné slzy smutku na 100 % změní v slzy smíchu. Chystá se totiž Comedy festival, ty největší pecky z fesťáku mimického divadla i velká párty se spoustou whisky.

FotorCreated%2842%29.jpg

Pondělí

První den v týdnu je vždycky trochu hrůza, ale tentokrát ta hrůza bude opravdová – je totiž Halloween. V Botanické se chystá dlabání dýní i večerní „dýňový“ průvod. Pokud jste se ale za zombíky nebo sexy sestřičky převlékali už o víkendu a nechcete už být za šašky, můžete mrknout, jak je za šaška někdo jiný.

 

Halloween

Botanická zahrada hl. m. Prahy

31.10. 16:00

V Paláci Akropolis startuje mezinárodní festival mimického divadla. Hned v pondělí v sólovém představení vystoupí legendární mim Michael Aufenfehn. V úterý čekejte první české provedení inscenace Anna Bertha Cecilia souboru Krepsko a v pátek přijde to nejlepší. Belgičtí Okidok spolu budou soupeřit oblečení pouze ve slipech.
 

 

Mime Fest 2016

Palác Akropolis

31.10. - 04.11.

V Holešovicích se otevírá Vnitroblock - multifunkční prostor s designérským obchodem, kavárnou, tanečním studiem a minikinem. Celé odpolko tu můžete usrkávat kafe a pohupovat se do rytmů hudby nebo se můžete zúčastnit workshopu a pomocí sítotisku si vytvořit vlastní origanal triko.

 

Vnitroblock / Signature store & cafe | opening

SIGNATURE store & cafe

31.10. 14:00

 

Úterý

Mezi americký Halloween a české Dušičky v úterý vpadne mexický Den mrtvých – Dia de los Muertos. Na oslavu plnou hudby a tance zajděte (klidně i s dětmi) do Stromovky. Narazíte tu na mexické oltáře, mexické dobroty, a když přijdete po setmění, tak i na lampionový průvod.

 

Den mrtvých – Dia de los Muertos

Alfred ve dvoře

01.11. 14:00

Letošní Týden vědy a techniky slibuje kromě přednášek i komentované prohlídky, pozorování ptactva nebo projížďku elektromobilem. V budově Akademie věd si návštěvníci vyzkouší medicínu v praxi, ekologický 3D tisk a poodhalí, jak postupují kriminalističtí antropologové při identifikaci kosterních pozůstatků. Vstup na všechny akce festivalu je zadarmo. 

 

Týden vědy a techniky

Akademie věd České republiky

01.11. - 13.11.

Středa

Ve středu na Dušičky nezapomeňte zavzpomínat na ty, kteří už tu s námi nejsou a případný smutek vyběhejte večer v Bohnicích. Koho hned bolí nohy, může běžet jen dva nebo čtyři kiláky, kdo si troufá, může dát kiláků šest nebo klidně běhat až do doby, než se zavře cíl.

 

Noční bohnický orienťák

Psychiatrická léčebna Bohnice

02.11. 18:00

Smutek spolehlivě zažene i koncert britské zpěvačky a skladatelka Verity Standen. Hudba vás při tomhle koncertu totiž doslova obejme. Neuvidíte nic, ale hned vedle sebe budete mít zpěváka, v jehož objetí prožije celý koncert.

 

HUG - koncert pro více smyslů

Venuše ve Švehlovce

02.11. 19:00

Verity-Standen-HUG-Photo-Kai-Murphy%281%29.jpgTak trochu jiný koncert. Pro nekontaktní jedince nevhodný.

Čtvrtek

Ze slz smutku se hned ve čtvrtek stanou slzy smíchu. Postará se o to více jak padesát komiků z dvanácti zemí, kteří vystoupí v rámci Comedy festivalu PRAHAha hned ve třech jazycích. V češtině se bude hrát málo, takže ideální šance vytáhnout ven své zahraniční kámoše.

 

PRAHAha International Comedy Festival

PRAHAha International Comedy Festival

03.11. - 12.11.

Od čtvrtka budou v kurzu slova jako queer a gay, takže pokud chcete být cool, na fesťáku Mezipatra se alespoň otočíte. Propásnout byste určitě neměli rakouský film Kocour (Kater), francouzský snímek Stát pevně (Rester vertical) a americký Lovesong.

 

Mezipatra 2016

MQFF Mezipatra

03.11. - 10.11.

P.S.: Ve čtvrtek taky vychází nový CityBeekend - tipy na nejzajímavější akce o víkendu v metropoli. Jestli ho chcete dostat do mailu, zaregistrujte se. Je to samozřejmě grátis. ;-)

Pátek

Na ochutnávky vín natrefíte ve městě každou chvíli, ale degustovat až 200 druhů whisky, bourbonů nebo koktejlů z whisky, to už je jiný kafe. Mimochodem irská káva se na tomhle fesťáku podávat bude taky, takže pokud doma řeknete, že jdete na kafe, lhát nebudete.

 

Whisky Life! Prague 2016

Novoměstská radnice

04.11. - 05.11.

Novinky v kinech:

Chňapněte do ruky partnera nebo popcorn a vyrazte do kina. Premiéru bude mít snímek Fuocoammare: Požár na lodi na aktuální migrantské téma, nervy drásající Mlha v srpnu, drama Zúčtování s Benem Affleckem, fotbalový biják Finále (tentokrát nebudou čutat Romové) i další filmy.



Divadelní premiéry:

Věčné mládí v Divadle Hybernia vám naslibuje Mefisto a z pekla do nebeských výšin vás přenese nová hra Národního divadla Dotkni se vesmíru a pokračuj. O něco uvolněnější atmosféra bude v Branickém divadle, kde to roztočí Dva nahatý chlapi.
 

 Hudba k muzikálu Mefisto bude velkolepá.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!