Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Festival sladkostí nabídne ovocné sushi nebo Sakrajdu

doporučujeme | 12. 9. 2016

V sobotu 17. září jste zváni na druhý ročník Prague Cake Festivalu. “Návštěvníkům doporučuji, aby si akci pořádně dosyta vychutnali, užili si ji jako nejsladší den svého života!” prozradila v rozhovoru hlavní organizátorka celé akce Kristýna Stejskalová. CityBee je mediálním partnerem festivalu, takže pro vás máme několik VIP vstupů na akci - podrobnosti najdete na našem Facebooku.

Text: Lukáš Rozmajzl

clanky4/prague-cake-festival-23.jpg

Bude letos k ochutnání něco opravdu netradičního?
Určitě ano, kromě klasického sortimentu dortů, dezertů a cupcakes všech různých druhů budou moci návštěvníci ochutnat například asijské frushi - tedy ovocné sushi, pravé americké donuty, bezlepkové dorty, rýžový dort nebo například Sakrajdu. Co si pod tímto názvem představit? Přijďte ochutnat!

Na co konkrétního se na letošní přehlídce těšíte vy?
Budeme mít několik firem, které byly na akci i loni, takže u nich už vím, co mě čeká. Novinky, na které se hodně těším, jsou například exotické orientální sladkosti nebo luxusní pěnové dorty. Kromě ochutnávání jsem však hodně zvědavá na doprovodný program.

Co všechno jste pro návštěvníky připravili?
Po celou dobu akce poběží doprovodný program na hlavním pódiu a také budou probíhat různé soutěže u stánků jednotlivých vystavovatelů. Těšit se můžete na workshopy výroby pralinek, na zdobení cupcakes nebo perníčků, které si budete moci na vlastní kůži vyzkoušet, nebo například na výrobu figurky Olafa a zdobení celého dortu v přímém přenosu.

album/News_Model_News/1252/prague-cake-festival-49.jpg

Bude na místě i lékárnička první pomoci, pokud by někdo z hostů dostal diabetický záchvat?
Lékárnička bude určitě, ale záchvatu se bát nemusíte! Divil byste se, kolik sladkých zákusků ani samotný cukr neobsahuje. Navíc někteří vystavovatelé zařadili do sortimentu i slané dezerty, takže bude možné chuti vyvážit.

 

Prague Cake Festival

OREA Hotel Pyramida

17.09. 10:00

O hořké chutě se vedle hořké čokolády - předpokládám - postará i kafe, že?
Na každou naší akci se snažíme vybrat netradičního prodejce kávy, který představuje něco originálního. Proto jsme pro tento ročník zvolili Zina's Coffee, začínající rodinou pražírnu a kavárnu z Liberce. Kromě klasického espressa, cappuccina nebo latte se mohou návštěvníci těšit například na espresso chilli nebo espresso tonic.

Kolik vystavovatelů se letošní akce účastní?
Vybrali jsme 25 vystavovatelů, mezi nimi budou cukráři s širokým spektrem sortimentu a vystavovatelé s nápoji a doplňkovým prodejem. Vystavovatelé jsou nejen z Prahy, ale i ze severních, středních a jižních Čech a Moravy. (Jejich přehled najdete na TOMTO webu.)

album/News_Model_News/1252/prague-cake-festival-21.jpg

Jak vlastně vznikla idea udělat festival sladkostí?
Já sama sladkosti miluji, jsou součástí mého každého dne a život bez nich si nedovedu představit. Také ráda peču a ze všeho nejraději objevuji nové zákusky, které jsem ještě neochutnala. Právě proto jsem chtěla i dalším milovníkům sladkostí umožnit na jednom místě ochutnat spoustu různých dortů, zákusků, delikates a všemožných dobrot. Cílem je také ukázat současné trendy v oboru cukrářství, seznámit návštěvníky s exotickými dobrotami a novými začínajícími firmami, od kterých si mohou zákusky objednávat poté, co je na akci ochutnají a zamilují si je.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!