Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Tipy týdne: Svatojánské slavnosti i kulturní a gastro radosti

doporučujeme | 16. 5. 2016

Karlův most ozáří ohňostroj, ve Stromovce se budou sázet letničky i tančit a u Vltavy se bude konat pořádná párty. V případě deště doporučujeme schovku v Národní galerii, kam je ve středu vstup zdarma, nebo v kině na premiéře X-Menů.

NAVALIS.jpg
Svatojánské slavnosti Navalis

Pondělí
Magický Karlův most se v pondělí stane ještě magičtějším. Bude tu totiž znít hudba a zářit tisíce světel. Po světové premiéře koncertu Kryštofa Marka v podání houslové virtuosky Gabriely Demeterové ozáří Prahu barokní ohňostroj.

 

Svatojánské slavnosti NAVALIS 2016

Svatojánský spolek

16.05. 10:00

Chcete si vyzkoušet práci zahradníka v jednom z nejkrásnějších pražských parků nebo vám jen uprostřed velkoměsta schází práce na zahradě? Popadněte motyčku a hurá do Stromovky. Před Šlechtovou restaurací je potřeba založit letničkové záhony.

Středa
Národní galerie slaví Mezinárodní den muzeí a galerií, otevírá všechny své stále expozice a výstavy a zavírá pokladny. Za kulturou můžete tedy vyrazit bez koruny v kapse, a to klidně i po práci. Ve všech šesti objektech galerie bude otevřeno až do 21.00 hodin.

 

Mezinárodní den muzeí a galerií

Národní galerie

18.05. 10:00

Containall na Malé Straně se probouzí ze zimního spánku a chystá zahajovací párty. Kdo nestihne otvíračku, nemusí smutnit, hned v neděli může přijít na blešák a připravit svůj šatník na léto.

 

IV. Sezóna - Opening Party

Containall

18.05. 18:00

MeetFactory otevře dveře svých deseti ateliérů, ve kterých aktuálně tvoří umělci z různých zemí světa, a pozve návštěvníky na celovečerní dobrodružné objevování současného umění. Chybět nebude ani afterparty a vstup je zdarma.

 

Open Studios

MeetFactory

18.05. 19:00

Čtvrtek
Osud lidstva visí na vlásku a vše záleží jen na X-Menech, studentech školy pro nadané žáky. Ti se musí postavit Apocalypsovi, prvnímu a nejsilnějšímu z mutantů marvelovského světa, který chce zničit současnou zkaženou civilizaci a nastolit nový světový řád. Bude to boj.

 

X-Men: Apokalypsa - Premiérový víkend

CinemArt

19.05. - 22.05.

Stylově se nahoďte a vyrazte do Stromovky na (electro)swingovou párty pod širým nebem. MoveBreakers tu oslaví první narozeniny, ale vystoupí i Dj Swing Garden nebo Dj Max W. Vstupenky pořídíte za stovku.

Pátek
Tři sestry chystají v Braníku první pražský Open Air mejdan. Největší hvězdou pátečního punkového dne bude Ivan Mládek a Banjo Band. Vystoupí ale i Visací zámek a v sobotu pak např. Vypsaná fiXa.

 

Tři sestry - 31 let Open air

Krakonošovo s.r.o.

20.05. - 21.05.

Menu akce s názvem Libová Shunka bude pěkně masité. Odpolední kapely budou opepřené grilčem a večer se bude podávat spoustu libových DJs. 

 

Libová Shunka III

NPC VýLetná

20.05. 17:00

Novinky v kinech:

 

Cena slávy - Premiérový víkend

Film Europe

19.05. - 22.05.


 

X-Men: Apokalypsa - Premiérový víkend

CinemArt

19.05. - 22.05.


 

Svátek matek - Premiérový víkend

Freeman Entertainment s.r.o.

19.05. - 22.05.


Divadelní premiéry:

 

Dopisy - Premiéra

Divadlo v Celetné

16.05. 19:30


 
 

50 M (E. Wilson) - premiéra

Divadlo DISK

18.05. 19:30


 

Lakomá Barka - Premiéra

Divadlo Gong

19.05. 10:00


 

Mnoho povyku pro nic - Premiéra

Divadlo Bez zábradlí

20.05. 19:00

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!