Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

CityBeekend: Ojarněte si šatník bez výčitek

doporučujeme | 1. 4. 2016

Celovíkendový fashion tip: Provětrávání šatníku po zimě je neodmyslitelnou jarní aktivitou. Díky našim uvědomělým tipům se při tom nebudete cítit marnivě nebo zhýrale. Stačí, když o víkendu pokoupíte jarní garderobu na Bazar Baru, blešáku ve FAMU anebo na charitativní akci Daruj hadry. 

newsletter2/bazrabar_kolaz.jpg
Víkend plný jarního blešení.

Pátek večer
Od rána vás asi aprílově nachytal kde kdo. My už si proto přisazovat nebudeme, žádný strachy. 

Jestli se už nemůžete dočkat letních fesťáků, máte možnost se vyřádit na Branickém festivalu minipivovarů. Fandové gamesek, youtuberů a Vladimira 518 mají dostaveníčko na narozeninové párty v La Fabrice. A tentokrát zapomeňte na elektronickou hudbu. Nechte své uši a svou duši hýčkat francouzským fusion jazzem v rámci festivalu Mladí ladí jazz nebo na koncertu Tonyi Graves.

Sobota
Přístup do centra Prahy se v sobotu na pár hodin omezí. Již po osmnácté jím totiž proběhne půlmaraton. Jako aktivní účastníci se už přihlásit nemůžete, můžete ale aktivně povzbuzovat běžce podél trati. Večer pak nahoďte velkou večerní na růžový ples v lucerně. Pro odpůrce plesů a růžové máme mrtvolný rap-rock Hollywood Undead nebo starý psy Dog Eat Dog.

newsletter2/pulmaraton.jpg
Na největší český půlmaraton je přihlášeno 11 500 běžců. 

Neděle
S jarem je kromě provětrávání šatníku také spojeno provětrávání jízdních kol. Pochytejte aktuální cyklo trendy na For Bikes. Muži hupsnou na kola a ženy na prkna, co znamenají svět, během novocirkusového festivalu Fun Fatale. Na závěr víkendu jsme si schovali jeden divný tip – zajděte si do Bio Oka na minifestival Divná Evropa. Uvidíte třeba Seana Penna ve zneklidňující existenciální road movie od Paola Sorrentina.

Pro děti
V pátek si užijte Peříčkový den plný zábavy a pomoci dětem s kuřetem. V sobotu přidají ruku k dílu „ajeťáci“ Pat a Mat ve filmu. A v neděli se dostanete do vybrané společnosti historických osobností, rytířů, řemeslníků a kejklířů při slavnostním zahájení sezóny na Pražském hradě. Vstup do vybraných prostor Hradu je zdarma.

newsletter2/prazskyhrad.jpg
Zahájení turistické sezóny na Pražském hradě probíhá s plnou parádou.

 

news

11 důvodů, proč je jaro v Praze boží
Nové podniky, které otevřely v březnu
Sladké vládne jaru! Víme, kde si v Praze zamlsáte
Vychytávky pro foodies

víkend  

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!