Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Kam vyrazit v dubnu v Praze zadarmo?

doporučujeme | 1. 4. 2016

Praha se probouzí ze zimního spánku, a tak nás už v dubnu čeká spousta zajímavých open air festivalů. Když k tomu přihodíte desítky bezplatných indoorových akcí vyhlášených klubů a kaváren, máte z toho perfektní koktejl, díky němuž ušetříte. Tak hurá do víru velkoměsta!

Připravila: Petra Šarešová
Foto: archiv akcí

aprileeeee2.jpg
Foto: Apríles


2. dubna - Velký jarní úklid na Výletné
Chcete si dát pivo na Letné? Nemusíte se tísnit na velké zahrádce s dalšími stovkami lidí, můžete se uhnízdit v komornější Výletné. Aby se vám líbila, čeká ji jarní úklid. Za odměnu dostanete grilované masíčko a zahrajete si paintball.

 

Velký jarní úklid na Výletné

NPC VýLetná

02.04. 09:30

2. dubna - Jarní Bazar Bar
Už je čas obnovit zastaralý šatník! Poprvé bude bazar v Era světě celovíkendový a každý den se představí jiní prodejci. Vyhoďte vše, co nenosíte, a doplňte si skříně fashion hadříky, šperky, taškami nebo botkami.

 

Jarní Bazar Bar

ČSOB Inspirace

02.04. - 03.04.

2. dubna - International Rueda Flashmob Republica Checa 2016
Loni měl flash mob s originálním kubánským tancem obrovský úspěch. Proto se letos bude konat znovu, a to na Hradčanském náměstí. Pozor, pravidla jsou jasně daná, najdete je v popisu akce.

 

International Rueda Flashmob Republica Checa 2016

Salsa Cubana con Leon

02.04. 16:00

3. dubna - Zahájení letní turistické sezóny na Pražském hradě
Jaro je tady a s ním i začátek turistické sezóny. Hned první dubnovou neděli se otevřou dvěře Hradu. Dostanete se do nejvýznamnějších objektů zdarma a oslavíte 700. narozeniny Karla IV.

8. dubna - Kulinářské dny
Na Jiřího z Poděbrad se představí top restaurace Prahy 3. Pochutnáte si na exkluzivních specialitkách českých i zahraničních šéfkuchařů, a to na středomořské, budapešťské nebo thajské kuchyni. 

 

Kulinářské dny

Městská část Praha 3

08.04. - 09.04.

9. dubna - Bojovka pro děti a rodiny
Neviditelnou výstavu už dobře znáte. Pokud chcete pro své ratolesti nevšední zábavu, vezměte je na speciální bojovou hru. Probádáte po tmě 10 stanovišt v útrobách Novoměstské radnice. Ani křest knihy a koncert nebudou chybět!

 

Bojovka pro děti a rodiny

Novoměstská radnice

09.04. 10:00

10. dubna - Slavíme 1. narozeniny JumpParku!
Už je to rok, co se na pomezí Žižkova a Malešic otevřel skákací ráj JumpPark. V rámci oslav narozenin si můžou všichni příchozí na 30 minut zaskákat zdarma. Pozor, zájem bude velký, udělejte si rezervaci!

 

Slavíme 1. narozeniny JumpParku!

JumpPark

10.04. 09:00

10. dubna - Retro&Vintage trhy ve Venuši
Nejrůznější pecky z doby před rokem 1989 jako vinyly, šperky a bižuterii seženete kousek od Žižkovského vysílače. Chybět nebude ani porcelán, nádobí, vintage oblečení, retro módní doplňky, nábytek a bytové doplňky.

 

Retro&Vintage trhy ve Venuši

Venuše ve Švehlovce

10.04. 11:00

14. dubna - Veřejný dům // Public house
Své brány opět po roce otevře MeetFactory. Celou noc se v místních sálech a zákoutích prohánět umělci jako malíři, divadelníci, hudebníci a performeři. Těšte se na mejdan, jak má být.

 

Veřejný dům // Public house

MeetFactory

14.04. 19:00

15.-17. dubna - Festival arabské kultury
Chcete se dozvědět, jak je to doopravdy s arabským světem, bez zkreslenosti médii? Za některé akce se platí, třeba debata o Soudobé migrační vlně do Evropy a přednáška o Faktech a mýtech o islámu je grátis.

 

Festival arabské kultury

Arabfest

15.04. - 17.04.

16. dubna - DE:CLONE by Toni & Guy
Ještě pořád hledáte svůj vlastní osobitý styl? Více než 7 000 milovníků může načerpat inspiraci od stylistů, kteří budou zdarma vytvářet účesy dle posledních trendů, a artisté líčit. Stačí být starší 16 let a registrovat se.

 

DE:CLONE by Toni & Guy

Slovanský dům

16.04. 10:00

16. dubna - Festival setkání chutí
V polovině dubna se na Plechárně bude vařit a zejména jíst. K ochutnání na stáncích budou speciality kuchyň celého světa. Při vaření, dílničkách a divadlu se zabaví i ti nejmenší raubíři, tak je klidně vezměte s sebou.

 

Festival setkání chutí

Plechárna

16.04. 12:00

16. dubna - Radio Wave Opening Session
Jaro je tady a s ním i bombastické open air festivaly. Balbínova ulice kousíček od náměstí Míru se promění v pěší zónu a hudební scénu, na níž vystoupí mimo jiné Hugo Toxxx nebo Monika Načeva.

 

Radio Wave Opening Session

CityBee podporuje

16.04. 14:00

17. dubna - Sweet Preweet Market
Kulturní sportovna bude na jeden den patřit všem milovníkům módy. Na marketu si můžete nakoupit originální české a slovenské značky, a to oblečení, hračky, knížky a interiérový design, vše možné i nemožné pro malé i velké.

 

Sweet Preweet Market

Radlická - kulturní sportovna

17.04. 10:00

20. dubna - Show 2016
Studenti pro jiné studenty na Strahově připravili skvělý hudební festival. Na místních pódiích své struny rozezní začínají studentské kapely ze Strahova i dalších kolejí. Přípravy jsou v plném proudu.

 

Show 2016

Studentská unie ČVUT

20.04. 14:00

21. dubna - Noční inline jízda Prahou
Baví vás cyklojízdy, ale vždycky jste si říkali, jaké by bylo jet na něčem jiném, než jen na kole? V dubnu se můžete vypravit na inline jízdu Stromovkou. Zaračujume vám, že na ní potkáte podobné bruslové nasšence.

 

Noční inline jízda Prahou

Inline zóna

21.04. 20:10

22.-23. dubna - Jarní bylinky na Jiřáku 2016
Pokud jste se zařadili do zástupu fanoušků čerstvých bylinek, zajděte si pro ně na Jiřák. Farmáři budou nabízet sazeničky, květinky do záhonků i na balkón. Odnést si můžete i čaje, matchu, vietnamské bagety bahmi i burgery.

 

Jarní bylinky na Jiřáku 2016

Trhy na Jiřáku

22.04. - 23.04.

22. dubna - Prague Fashion Market 15
Industriální prostor Pragovky na Kolbenově dveře otevře trhu s nezávislou módou, šperky a designem. Čekají nás tři dny plné oblečků, módních přehlídek a promítání filmů. Součástí je i bazar oblečení a doplňků ÝBRKÝBL a Local Food Market.

 

Prague Fashion Market 15

Nové trhy

22.04. - 24.04.

23. dubna - Den otevřených dveří na Pražském hradě
Běžně nepřístupné prostory Pražského hradu se po delší době opět otevřou veřejnosti. Prošmejdit můžete Rothmayerův a Španělský sál, Rudolfovu galerii, Trůnní sál nebo Brožíkův či Habsburský salon. 

23. dubna - Prahaton 2016 - #Prahaton
Díky skvělé hře poznáte Prahu jako vlastní boty, a to od historických pecek až po zapadlá zákoutí. Setkáte se s novými lidmi, zazávodíte si a užijete si spoustu zábavy. Stačí se jen přihlásit. 

 

Prahaton 2016 - #Prahaton

Prahaton

23.04. 10:00

23. dubna - Apríles
Parukářka se na jeden den stane středobodem Pražanů. Na pódiích se vystřídají kapely jako Wild Tides a Cocotte Minute. Žonglování, plackování, promítání v Aeru a prohlídky bunkru. Vstupné je dobrovolné.

 

Apríles

Apríles

23.04. 14:00

25.-30. dubna - J&T Banka Prague Open 2016
S nadšením sledujete Fed Cup nebo Wimbledon a sníte o tom, že naše top hráčky uvidíte hrát naživo? Na konci dubna máte šanci i v Praze a navíc bez tisícového vstupného. V akci uvidíte třeba Karolínu Plíškovou nebo Lucii Šafářovou.

 

J&T Banka Prague Open 2016

TK Sparta Praha

25.04. - 30.04.

26. dubna - Cross Campus 2016
Pokud patříte mezi nadšené sportovce, popadněte partu kámošů a vyzkoušejte štafetový běh okolo Národní technické knihovny. Součástí budou i zábavné hry, kvízy a soutěže. A pozor, zúčaastnit se můžou jen někteří.

 

Cross Campus 2016

Národní technická knihovna

26.04. 13:00

27. dubna - NGO Market 2016
Přemýšleli jste nad prací v neziskovce? Přijďte se podívat do Fora Karlín a třeba si tu jednou z nich plácnete. Určitě vás potěší i doprovodný program v podobě přednášek, workshopů i praktických ukázek.

 

NGO Market

Forum Karlín

27.04. 11:00

28. dubna - Český Jóga Sport Šampionát a Joga Expo
Jóga zaplaví obchoďák na Pankráci.  Návštěvníci se dozví více o Bikram Yoze a jógových školách, které představí například Kundalíny jógu, Aero jógu, Ashtangu a další směry. Zdarma budou i ukázkové hodiny.

 

Český Jóga Sport Šampionát a Joga Expo

OC Arkády Pankrác

28.04. 11:00

30. dubna - Čarodějnice ve Žlutých lázních
Sezóna ve Žlutých lázních začíná pokaždé na čarodějnice. Jinak tomu nebude ani letos. Program je vymyšlený jak pro malé, tak i pro dospělé. Chybět nebudou ani opékání špekáčků a večerní koncerty.

 

Čarodějnice ve Žlutých lázních

Žluté lázně

30.04. 14:00

30. dubna - Čarodějnice
Jednou z největších pražských akcí jsou každoročně čerodějnice v parku na Pankráci. Četné koncerty, graffiti workshop, divadlo pro prcky, street parkour exhibice i spousta jídla vás dostanou do té správné nálady.

 

Čarodějnice v parku Na půl cesty

Café Na půl cesty

30.04. 14:00

staa.jpg
Stalin

 

Spoustu dalších bezplatných akcí najdete zde:
 



Podniky..

Park Cafe - Riegrovy sady
Rok se s rokem sešel, a tak je tu zase jaro a s ním venkovní zahrádky. Jako jeden z prvních otevírá Park Café v Riegráčích. Slibují tu větší sortiment, letní kino, přenosy z ME ve fotbalu a MS v hokeji. Vše se včas dozvíte.

 

Park Riegrovy sady

PARK Riegrovy sady je pivní zahrádka v prostředí jednoho z nejkrásnějších pražských...

Stalin
Jak to bude s Containallem, je zatím ve hvězdách. Jeho bratrský podnik Stalin pod kyvadlem na Letné se otevře ke konci dubna. Sledujte Facebook, tam se dozvíte nejvíce informací. 

 

Stalin

Sezonní kulturní centrum pod kyvadlem...

Náplavka - Bajkazyl
Pomalu se ze zimního spánku probouzí i pražská Náplavka. Vypadá to, že 1. dubna pivo roztočí Bajkazyl. Na plácku u Vltavy nebudou chybět kapely, DJs, taneční worshopy, site specific  představení, cykloblešáky, odpolední brunche s hudbou a divadelní večerníčky pro děti. 

 

Bajkazyl

Věříme, že ulice může být nejlepším místem k životu....

Šlechtovka
Do Stromovky můžete přijít lenošit na deku, grilovat, sportovat či relaxovat. O kulturní program také není nouze. Všechny koncerty přednášky i mejdany jsou zdarma.

 

Bistro Šlechtovka

Nové bistro Šlechtovka od Together Restaurants....

Letecké muzeum Kbely
Vstup grátis slibuje také letecké muzeum, které sezónu zahájí 30. dubna. Prohlížet si válečné letouny, stíhačky, vrtulníky i prezidentské speciály můžete až do 31. října.

 

Letecké muzeum Kbely

Početností a kvalitou sbírek patří k největším leteckým muzeím v Evropě....

Plynárenské muzeum
Věděli jste, že se v Praze nachází Plynárenské muzeum? Pod palcem ho má Pražská plynárenská, najdete v něm model michelské plynárny z roku 1937, dobové spotřebiče i plynovod z Karlova mostu z roku 1878.

 

Plynárenské muzeum

Návštěvník se seznámí s historií a vývojem světového a českého plynárenství od samých...

Armádní muzeum
Patříte mezi fanoušky vojenství? V Armádním muzeu na Žižkově se dozvíte víc o 1. a 2. světové válce, jak to bylo s vojskem mezi války i po únoru 1948.

 

Armádní muzeum

Armádní muzeum je umístěno v Praze na Žižkově v historických budovách Památníku...

Městská knihovna v Praze
Knihovna na Mariánském náměstí (stejně jako další pobočky) to mají s cenami tak padesát na padesát. Některé výstavy, přednášky či pohádky jsou grátis, za jiné si musíte zaplatit.

 

Městská knihovna v Praze

Městská knihovna v Praze je všem přístupná veřejná univerzální knihovna, kterou...

Nikon Photo Gallery
Do umělecké galerie pod Petřínem se vstupné neplatí. Otevřeno mají od úterý do neděle, výstavy a besedy jsou samozřejmostí.

 

Nikon Photo Gallery

Umělecká galerie na Újezdu se vstupem zdarma...

Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty UK​
Venkovní expozice jsou po celý rok volně přístupné každému. Pokud byste se chtěli podívat do útrob Botanické zahrady, dospělí zaplatí 55 Kč a děti, studenti a senioři 30 Kč.

 

Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty UK

Ponořte se do tajů skleníkových i venkovních expozic...


Chceš mít každý čtvrtek v mailu přehled nejlepších akcí na víkend? Zaregistruj se na CityBee!

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!