Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

CityBeekend: Loučení s masem a vítání Nového roku

doporučujeme | 5. 2. 2016


Celovíkendový oslavný tip: Masopustní víkend je tu, půst ale rozhodně držet nebudete (jak je to možné, se dočtete v našem vševysvětlujícím článku). A kromě masopustu je i čas na rachejtle, šampaňské a polibky vítající Nový rok. Tedy, jestli jedete podle čínského kalendáře. Velká „silvestrovská“ párty na přivítanou roku Ohnivé opice proběhne na Výstavišti Holešovice. I ohňostroj bude!

newsletter2/citybeekend5.jpg
Víkend plný hodování a oslav.

Pátek večer
Někdo tu slaví narozeniny. A je to Národní galerie. Během zahajovacího večera ke 220. výročí můžete třeba úplně zadarmo na expozice ve Veletržním paláci. Kdo to na konci týdne potřebuje víc roztočit, má možnost například na kanadském rapperovi Snak the Ripper v Rock Café. Štvanici mají pod dýdžejským palcem premiérově výhradně dámy: Never Sol, EMIKA (UK), MGDLN a další.         

Sobota
Snad nikdy dříve neměly nevěsty takový servis jako v letošním roce. Svatební šílenství pokračuje, tentokrát v hotelu Diplomat. A s předstihem se už letos také hubne do plavek, inspiraci nabízí Festival zdravého životního stylu. Soutěží se také ve fotografování – vítězné snímky za 20 let fungování Czech Press Photo si prohlédněte na výstavě v Českém centru Praha.

newsletter2/CPP.jpg
Jiří Částka je nejčerstvějším držitelem ocenění Czech Press Photo, konkrétně Ceny diváků. Aktuální výstavu k výročí CPP tvoří 50 vybraných fotografií.

Neděle
V neděli to vemte letem světem. Posnídejte v Bio Oku u Dánské dívky. Pak se plynule přesuňte do Lucerny na Festival japonského filmu a kultury. A víkend zakončete v rytmu španělské kapely Che Sudaka. Pokud se Vám končit nechce, tak po půlnoci zkoukněte Super Bowl v La Loce.

Pro děti
Někdo další tu slaví narozeniny. A jsou to slonice Sita a orangutanice Diri. Popřejte jim všechno nejlepší v pražské ZOO. Letošní zima je sice na mráz skoupá, na střeše Galerie Harfa se přesto objeví ledové postavičky z Večerníčku. A jestli vás vždycky zajímalo, co dělají exponáty přírodovědeckého muzea v noci, tak se přihlaste na noční komentovanou prohlídku expozice Archa Noemova. Díky světelným a zvukovým efektům zažijete pravou noční divočinu.

newsletter2/diriasita.jpg
Tříleté slečny Diri a Sita vás zvou na svou narozeninovou párty.

 

news

Kam vyrazit v únoru v Praze zadarmo?
Tipy na nejlepší horkou čokoládu v Praze
Guerilla v Praze i New Yorku: Skvělé nápady vás překvapí
Proč všichni chodí na jídlo do bister a burgráren?

víkend

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!