Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Top 10 týdne: Mezipatra, mezi ženy, mezi Pink Floydy

doporučujeme | 2. 11. 2015

Před vlezlou zimou se schovejte v kině, knihovně nebo divadle. Pokud se naopak prvního sněhu nemůžete dočkat, vyrazte na Sibiř. Na tu se během úterního večera promění Bio Oko. Rukavice a šály pro jistotu s sebou!

2_117847.jpg
Mezipatra (film Sangailé)

Pondělí
Pokud se vám v troubě už zase peče obyčejné kuře, ačkoliv jste o víkendu na trzích ulovili dýni a z lesa si kromě mokrých ponožek přinesli i košík hříbků, je čas zajít na kurz vaření. Na tom pondělním v centru Prahy se bude vařit právě z podzimních surovin.

 

Vaříme z podzimních surovin

Laboratorio, Scuola di Cucina

02.11. 16:30

Úterý
První úterý v měsíci je opět tady a s ním i pořádná drbárna na Radlické. Mezi hosty tentokrát bude např. Ivona Hrnčiarová -  Slovenka, která nepromarní žádnou životní šanci, vlastní velmi originální pop-up koncept Forbidden Taste Pop-Up Prague a organizuje Creative Mornings Prague. Vstup na akci povolen pouze dámám.

 

Úterní ženy

Radlická - kulturní sportovna

03.11. 19:00

Až budou dámy v úterý pařit na Radlické, mohou jejich drahé polovičky vyrazit třeba na drsnou výpravu divočinou východní Sibiře spolu s Tomášem Kubešem. K vidění bude město Jakutsk, velkolepé oslavy slunovratu Ysyakh, šamani i spousta vodky.

Středa
Vykročte na cestu pěti desetiletími kapely Pink Floyd. Začátek je v O2 areně, poté je třeba u největších pecek z historie skupiny zahnout doprava a pokračovat rovně až k velkolepé světelné show. V cíli cesty vás pak čeká nekonečná euforie. 

 

Brit Floyd: Space & Time

O2 arena

04.11. 20:00

Ať už máte miliony nebo jste případ pro sociálku, můžete vyrazit na mikrofest sociálního umění do Venuše ve Švehlovce. Bude se hrát divadlo, promítat a Kuchařky bez domova uvaří z potravin, které měly skončit v popelnici. Na závěr se chystá Asociální dýchánek.

 

Případ pro sociálku

Venuše ve Švehlovce

04.11. - 07.11.

Ostravaci přijižději do Prahy a zahraji Pražakum divadlo! Zajděte od 4. do 15. listopadu do Divadla v Celetné, Státní opery, Divadla Komedie nebo Divadla na Vinohradech a přesvědčte se o tom, že Ostrava znamená mnohem víc než jen doly a uhlí.

 

Ostrava v Praze

Ostrava v Praze

04.11. - 15.11.

Čtvrtek
Nepřehlédnutelnou přehlídku brazilského filmu nabídne od čtvrtka do neděle Bio Oko. Kromě filmů jsou v plánu i Brazilské párty. Nedaleké Cafe Jedna se po dva festivalové večery zahalí do brazilských rytmů.

 

Kino Brasil

Bio Oko

05.11. - 08.11.

Vánoce se blíží a kdo nechce letos opět kupovat dárkovou kosmetiku v obchoďáku, měl by trénovat výrobu originálních dárků. Začít doporučujeme třeba malováním na porcelán v Creative Gate.

Letošní ročník queer filmového festivalu Mezipatra má téma Dny, které otřásly světem a slibuje, že otřese i světem vaším a zničí váš případný černobílý pohled na svět. Promítat se budou jako vždy filmy s  gay, lesbickými, bisexuálními, trans a queer tématy. 

 

Mezipatra 2015

MQFF Mezipatra

05.11. - 12.11.

Pátek
Konečně je tu možnost zůstat legálně v knihovně i po zavíračce a číst, číst a číst! Kdyby někdo náhodou nad knihou usínal, může si poslechnout koncert Iritující Pýchory nebo Curlies, zhlédnout improshow, zúčastnit se literární dílny nebo si něco vytisknout na 3D tiskárně. Vše zdarma.

 

Po zavíračce

Městská knihovna v Praze

06.11. 19:00

Novinky v kinech:


 

Macbeth - Premiérový víkend

Film Europe

05.11. - 08.11.


 

Spectre - Premiérový víkend

Forum Film Czech, s.r.o.

05.11. - 08.11.

Divadelní premiéry:


 

Caligula - Premiéra!

Divadlo na Vinohradech

04.11. 19:00



 

Pankrác '45 - Premiéra!

Švandovo divadlo na Smíchově

06.11. 19:00


 

Vánoční koleda - Premiéra!

Divadlo D21

06.11. 19:30


 

Masopust - Sedm samurajů - Premiéra

Divadlo Na zábradlí

06.11. 21:30


 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!