Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Top 10 týdne: Vůně dýní, závan severu i bitva na ledě

doporučujeme | 25. 10. 2015

Zdá se, že následující týden bude ledově chladný. Do kina vtrhne švédská, norská i finská kinematografie a univerzity se utkají na ledové ploše. Ještě štěstí, že na konci týdne žaludky zahřejí dýňové speciality všeho druhu.


pumpkin2.jpg

Pondělí
Kino Lucerna ochladí bláznivé seversky absurdní komedie i drsná dramata bez záruky happy endu. Konkrétně v pondělí se těšte na švédskou Ženskou za volantem nebo finského Uprchlíka na malinové loďce.

 

Severský filmový podzim 2015

Severský filmový klub, o.s.

26.10. - 01.11.

Úterý
Hokejové šílenství opět začíná. Na ledě ale tentokrát neuvidíte Jardu Jágra, zato tam ale budou týmy ČZU, ČVUT, VŠE a UK. Po zápase se nebudou rozdávat autogramy, ale panáky. Chystá se totiž pořádná afterpárty.

 

Hokejová bitva 2015

Sportovní hala FORTUNA

27.10. 17:00

Chapeu Rouge slaví neuvěřitelné 96. narozeniny, a to na všech čtyřech barech, ve všech třech patrech i na všech čtyřech stagích. Vystoupí kapely N.O.H.A. nebo Smrtihlav, zahrají djs a jako dárek dostanou všichni návštěvníci vstup zdarma. 

 

96. narozeniny Chapeu Rouge

Chapeau Rouge

27.10. 20:00

Středa
Vykašlete se na vaření svátečního oběda a vyrazte raději do Národního technického muzea, které bude u příležitosti výročí vzniku Československé republiky přístupné za pouhých 50 Kč. Mimochodem, nedávno zde byla otevřena nová výstava o historii a technické zdatnosti dalekého Tchaj-wanu.

 

Vznik Československé republiky

Národní technické muzeum

28.10. 10:00

Na Malé Straně budou k vidění místa, kde se dějí velké věci. Na jeden den se veřejnosti otevřou reprezentační sály, zasedací místnosti a kanceláře některých parlamentních výborů i další prostory sídla Poslanecké sněmovny včetně hlavní jednací síně. Vstup bude zdarma.

 

Dny otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

Parlament České republiky

28.10. 09:00

Čtvrtek
Nejlepší stand-up výstupy předchozí i nové sezóny, živá hudba a především slzy, tedy přesněji řečeno potoky slz smíchu…Taková bude stand-up comedy show v Royalu. Před sálem plným lidí můžete na závěr vystoupit i vy. Stačí sršet humorem a především dát o sobě vědět

 

Underground Comedy - Royal

ROYAL

29.10. 20:00

Pátek
Osvědčené  hity, nové songy a především nestárnoucí Eros Ramazzotti – to je kombinace, která v pátek dojme celou O2 arenu. Italská superhvězda se do Prahy vrací po dvou letech od úspěšného „Noi World Tour“.

 

Eros Ramazzotti

Live Nation

30.10. 20:00

Ochutnejte dobroty z dýní:
Kavárna Kočičí v Karlíně pořádá dýňové hody a slibuje dýňovou polévku, quiche, koláč i pohankový salát s pečenou dýní nebo dýňové cupcakes. Jen musíte dorazit dříve, než si na dobrotách smlsnout kočičí obyvatelé kavárny.

 

Dýňové hody

Kavárna Kočičí Praha

29.10. - 31.10.

Na Jiřáku se chystá tzv. hrabárna dýní. Oranžové krásky se tam totiž budou vyskytovat ve všech barvách a tvarech. Zatímco dospělí budou dlabat grilované dýně nebo dýňovou polévku, mohou se děti pustit do úplně jiného dlabání a večer si ve svých výtvorech zapálit svíčku. 

 

Slavnosti dýní a duchů na Jiřáku

Trhy na Jiřáku

30.10. - 31.10.

Dýňové kulináry na Šeberáku přinesou nevšední gastronomický zážitek. Podávat se budou gratinované dýně, dýňové noky anebo voňavá dýňová polévka. K pití si budete moci dát dýňový koktejl s vanilkou, bílou čokoládou a skořicí.

 

Dýňové kulináry na Šeberáku

Šeberák - Cafe Na Dne

30.10. - 01.11.

Novinky v kinech:


 

Victoria - Premiérový víkend

Film Europe

29.10. - 01.11.


 

Celebrity - Premiérový víkend

A-Company CZ

29.10. - 01.11.


 

Sicario: Nájemný vrah - Premiérový víkend

Freeman Entertainment s.r.o.

29.10. - 01.11.


 

Koza - Premiérový víkend

Asociace českých filmových klubů

29.10. 15:00

Divadelní premiéry:

 

Clair Dowie: Měním se v chlapa - Premiéra

Strašnické divadlo

27.10. 19:30



 

Za noci našeho bytí - Premiéra!

MeetFactory

28.10. 20:00


 

Pirát a lékárník/Wariot Ideal - Premiéra

Alfred ve dvoře

28.10. 20:00


 

Carmen - Premiéra

Hudební divadlo Karlín

29.10. 19:00

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!