Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

CityBeekend: Šéfkuchařem v zoo (4. nejlepší na světě)

doporučujeme | 17. 7. 2015

Je tady další letní víkend, holky už snad nemohou být méně oblečené, zmrzlina víc rozteklá a nábřeží zavalenější.

Pátek večer
Je libo novocirkus? Ty nejlepší Husí krky mají na náplavce. Potom se připravte na vltavskou tsunami, kterou vyvolá trojitý generátor tance Midi Lidi/ Čoko Voko/ Ventolín na lodi Cargo Gallery. Ale pozor, na tuto pomyslnou Noemovu archu zbývá pár posledních vstupenek. Příslibem vskutku vyhraněné zábavy je dvoudenní Cactus Night Open Air v klubu Modrá vopice - pátek se ponese v duchu horrorcoru a rapu v čele s kontroverzním Řezníkem.

newsletter2/husikrky.jpg
Cirkus TeTy předvede před Bajkazylem to nejlepší z představení Husí krky.

Sobota
Letos prý nerostou. Sobotních akcí se však urodilo jako pověstných hub po dešti. Tak například šéfkuchaři v ZOO vám prozradí, jak podstrojují mlsným zvířecím nájemníkům. Přesvědčit se budete moci dokonce na vlastní jazyk! Za hudbou valte do Úval, za Itálií valte na Prague Beach a kdo se v tom nevyzná, ať se nalodí na svou či půjčenou bárku v Bohnicích a valí do Máslovic. 

newsletter2/zoo.jpg
Nahlédněte do jídelníčku zvířat v Zoo Praha. (Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha)

Neděle
Nedělní program si vyberte podle stupně aktivity, kterého budete schopní. Chcete lenošit a jíst? Došourejte se před Cross Club na Street Food Jam. Střední aktivitu, ale současně velkou odvahu, vyžaduje Letná aneb Slaňte si Stalina od kyvadla až po bar. A konečně vysoký stupeň aktivity se očekává při Pražském triatlonu v Horních Počernicích. Závodí se v různých věkových a výkonnostních kategoriích. Anebo přijďte jenom fandit, tím se vaše aktivita opět dostane na lenošivou příčku.

homelove   

Pro děti
Kdo nemusí v sobotu brzo do hajan, ať vyrazí na Noční setkání s můrami. Vlastní baterku s sebou! Další osudové setkání, tentokrát již za denního světla, je pro děti připraveno v neděli. Zlatovláska je osobně provede Chvalským zámkem a seznámí je i s Rumcajsem. 

newsletter2/mury.jpg
Setkejte se s různými druhy můr, nočních motýlů, píďalek a Janem Šumpichem, entomologem z Národního muzea.  

Tipy mimo Prahu
Mimopražské akce ovládá již od čtvrtka pestrobarevný hudební rej Colours of Ostrava. Vstupenky jsou dostupné na místě a je jich ještě dostatek.
 


news


7 tipů, kam v Praze na skutečně lahodnou zmrzlinu
10 dost dobrých důvodů, proč zůstat přes léto v Praze
Do kavárny na šneky v morkové kosti (Velký přehled nových pražských podniků)
15 pražských koupališť, díky kterým zapomenete na moře

 

[newsletter/dneska.jpg] akce o víkendu

 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!