Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
21
listopadu

Země na talíři IX. • Filmový festival o jídle

Země na talíři - filmový festival

zpět na výpis akcí
 

Letos nás čeká jenom jeden den festivalu, ale o to víc se do toho zakousneme! Tak co?! Chceme si svou budoucnost vyžrat nebo na ni raději vyzrát?

Datum:21. 11. 19
Cena:100 Kč
Čas:16:30 - 22:30
Kategorie: kultura|kina, gastro| festivaly poznání|

Přijďte se podívat na dokumentární filmy o zemědělství, využívaní chemikálii při produkci potravin a důsledcích nadměrného rybolovu na nás a naši planetu.

Jak je dobře známo, po každém filmu na Vás čeká diskuse s odborníky na danou problematiku, kde se můžete ptát na všechno, co nám společně pomůže vyzrát do lepší budoucnosti.

Program festivalu:
STÁNKY
16:30 – 22.00
Svobodný statek na soutoku – před vstupem do kina Aero si od 17:00 do 20:15 budete moc zakoupit fantastickou zeleninu v bio kvalitě

PROBIO – stánek, v kterém si můžete zakoupit produkty od PROBIA a taky se informovat o ekologickém zemědělství

Česko proti chudobě – informační stánek v rámci kampaně na snížení globální chudoby

Výstava Cena kakaa a Hladová planeta – v prostorách kina Vám budou k dispozici dvě nádherné výstavy, prostřednictvím kterých se dozvíte mnohé zajímavé informace

PROMÍTANÍ
18.00 – 19.23
Ryba ktetou jím – 1hodina, 23minút - LÍSTKY TU ➡ https://bit.ly/2M0wJ7t
PO FILMU NÁSLEDUJE DISKUSE

20.30 – 21.41
Kolobeh jedů – 1 hodina, 11minút - LÍSTKY TU ➡ https://bit.ly/2ot8Tse
PO FILMU NÁSLEDUJE DISKUSE


Letošní festivalové filmy:

Ryba, kterou jím - LÍSTKY TU ➡ https://bit.ly/2M0wJ7t
Oceán působí jako nekonečný – a podněcuje iluzi, že stejně takové jsou jeho zdroje. Kvůli nadměrnému, neregulovanému rybolovu a rostoucímu apetitu lidí po celém světě dochází k rychlému ztenčování populací ryb i ničení přirozených stanovišť řady mořských živočichů. Spisovatel a nadšený rybář Paul Greenberg se při hledání odpovědí na otázky udržitelnosti lovu ryb i vlivu jejich konzumace na lidské zdraví vydává na dobrodružnou výpravu do míst, kde problémy rybolovu vznikají, a pátrá po jejich možných řešeních. Film Ryba, kterou jím však není jen příběhem jednoho muže a jeho cesty. Jedná se o snímek, který by měl vidět každý, komu někdy ryba na talíř také připluje.


Koloběh jedů - LÍSTKY TU ➡ https://bit.ly/2ot8Tse
Životní prostředí nezná hranice. Někde zakázané, jinde hojně používané, pesticidy roztáčí svůj koloběh jedů po celé planetě. V USA jsou mnohé pesticidy kvůli nebezpečným dopadům na životní prostředí a zdraví lidí zakázány. Přesto je tato země jejich významným producentem, zásobujícím chemikáliemi zbytek světa. Pesticidy však nehledě na zákony cirkulují planetou a v podobě reziduí v importovaných potravinách se vrací zpět do své země původu. Koloběh jedů se uzavírá. Na pouti po Indii, Mexiku, Argentině, Bhútánu a Spojených státech film vypráví s pomocí výpovědí mnoha významných osobností, od prezidenta Jimmyho Cartera po jeho svátost Dalajlámu, šokující praktiky chemického průmyslu.

Moc se na Vás těšíme 21. LISTOPADU v kině Aero!

Země na talíři - fil...
Tel: 777 301 180
Biskupcova 31
Praha 3, 13000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: