Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
18
května

Den Stromovky 2019

Stromovka

zpět na výpis akcí
 

Jaké stromy v Královské oboře rostou a kterým živočichům skýtají domov?

Datum:18. 05. 19
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: poznání|po praze, fauna a flora, pro děti| Příroda, Zábava

Kdo nebo co v největším pražském parku seká trávníky nebo pleje chodníky? Kde se berou všechny ty květinové záhony a kam mizí tuny odpadu, které ve Stromovce zbudou po návštěvnících? Jaké stromy v Královské oboře rostou a kterým živočichům skýtají domov? Všechny tyto otázky vám zodpovíme třetí květnovou sobotu na Psí louce. Akce je vhodná pro všechny, kteří milují Stromovku stejně jako my.

Představíme vám naše pomocníky – křovinořezy a motorové pily i traktory a velké stroje sloužící například k údržbě rozsáhlých trávníkových ploch. K vidění bude i tým našich arboristů, kteří vám předvedou, jak se pracuje vysoko v korunách stromů. Nebudou chybět ani naši zvířecí záchranáři ze Záchranná stanice hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy, kteří jsou vždycky po ruce, když se některý ze zdejších živočichů dostane do úzkých, nebo zaměstnanci z našeho Zahradnictví Ďáblice, které nám dodává sadební materiál pro nejrůznější výsadbové akce nejen ve Stromovce, ale po celé Praze.

A kdo by rád věděl víc o vodních prvcích v parku, toho vezmeme na jednu ze tří komentovaných prohlídek parkem, při nichž se zaměříme právě na vodní plochy. Dozvíte se zajímavosti o revitalizaci zdejších rybníků a říček, vrátíte se časem do chvíle, kdy se v parku začaly hloubit první rybníky, navštívíte jindy nepřístupný vodárenský domek a nakouknete i do Rudolfovy štoly, která do parku přivádí vodu z Vltavy. Na exkurze budeme vyrážet v 10:00, 14:00 a 16:00, sraz bude u označeného infostánku. Komentované prohlídky jsou zdarma a svoji účast nemusíte hlásit předem.

Stromovka
Tel:
Královská obora Stromovka
Praha 7
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: