Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
06
dubna

Den mláďat 2019

Zookoutek Malá Chuchle

zpět na výpis akcí
 

O tom, jak se zvířecím mláďatům žije ve městě.

Datum:06. 04. 19
Cena:Zdarma
Čas:14:00 - 17:00
Kategorie: kultura| zábava| poznání|fauna a flora pro děti|

Během jara se vám v pražské přírodě může velice snadno stát, že narazíte na mláďata všech možných druhů. Jsou tak maličká a bezbranná, ale přesto musí hned od začátku čelit mnohým nebezpečím. Život v divočině je jenom pro odvážné. A jaký je život v městské divočině, kde do zákonů přírody mluví navíc dopravní značky, prosklené domy, volně pobíhající psi nebo tramvajové dráty?
Akce se koná pod záštitou naší Záchranná stanice hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy.

Programem vás provedou ošetřovatelé záchranné stanice, mezi jejímiž pacienty tvoří mláďata takřka polovinu. V roce 2018 stanice přijala celkem 1 934 mláďat. Většinou jde o opuštěná, osiřelá a nesamostatná mláďata, která přišla o matku či o hnízdo a bez lidské pomoci by nepřežila. Stanice o ně pečuje do té doby, než jsou dost velká na to, aby se o sebe ve volné přírodě sama postarala.

V zookoutku na vás čekají stanoviště ptačích a savčích mláďat a spolu s nimi příběhy mláďat, která v metropoli přicházejí na svět a musejí se odmalička potýkat s nástrahami velkoměsta, které jejich rodná hnízda obklopuje ze všech stran.

Zookoutek Malá Chuchle
Tel:
Malá Chuchle 8
Praha 5, 15900
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: