Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
03
března

Expediční kamera I.

Klub cestovatelů

zpět na výpis akcí
 

Expediční kamera přináší do kin ty nejlepší cestovatelské a dobrodružné filmy z mezinárodní i domácí produkce.

Datum:03. 03. 19
Cena:125 Kč
Čas:18:30 - 21:00
Kategorie: poznání|cestování

Expediční kamera je filmový festival, který již od roku 2009 přináší do kin ty nejlepší cestovatelské a dobrodružné filmy z mezinárodní i domácí produkce.
Výpravy do nitra džungle i pouště, neuvěřitelné výkony na skalách, plavby přes oceány i po divokých řekách, adrenalinové šílenství, návštěvy domorodých kmenů, stovky uběhnutých kilometrů i putování na dvou kolech, outdoorové hvězdy i neznámí a přesto úžasní cestovatelé, to vše máte možnost zažít během festivalu.
Promítání můžete navštívit na dvoustovce míst v České republice i na Slovensku. Přijďte nasát atmosféru dálek, obdivovat pozoruhodné výkony a načerpat inspiraci ke svým cestám.

Program:

Matsés: Je dnes ještě vůbec možné zažít opravdové dobrodružství, tak jako za starých časů a jen s papírovou mapou v ruce? Jaké to je, když se otec s dcerou na vlastní pěst vydají na peruánsko-brazilskou hranici až do nitra Amazonie ke kmeni Matsés, čelícímu tlaku civilizace a těžařských společností? Matsés je film, který vás chvíli inspiruje a dojímá, chvíli vám běhá mráz po zádech.

Tupendeo: Stephan Siegrist s parťákem Thomasem Senfem se vydávají v roce 2015 na prvovýstup hory Tupendeo v oblasti Kašmíru v indických Himalájích. Nález lezeckého materiálu těsně pod vrcholem jim odkrývá příběh z expedice roku 1992. Místní si jen matně vybavují jakousi tragickou událost – pro horolezce Jonathana Bambera byl adrenalin denním chlebem a právě vrchol Tupendeo měl být další výzvou a dalším zdolaným vrcholem. Jenže osud to chtěl jinak a kousek pod vrcholem došlo k fatální nehodě. Boj o vrchol se pro Jonathana ve vteřině stal bojem o život a nekonečným čekáním na slitování.

Kroky na hraně: Běhání je moderní. Všichni běháme. Běháme pro radost, abychom zhubli, abychom byli nejlepší. Byly ale doby, kdy byl běh formou útěku. Kdo utekl, přežil. Skupina slovenských ultraběžců se vydává po stopách Rudolfa Vrby a Alfreda Wetzlera, kteří v roce 1944 utekli z pekla koncentračního tábora v Osvětimi a absolvovali 170 km dlouhou cestu do Žiliny, aby podali svědectví o systematickém vyvražďování Židů. Více než kopce a vzdálenost tentokrát ale na cestě bolí vzpomínky.

Klub cestovatelů
Tel: 224 930 390
Masarykovo nábřeží 22
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: