Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Jedna z debat, jejichž cílem je zkoumat různé polohy života uživatelů v digitálním prostředí.

Datum:20. 02. 19
Cena:60 Kč
Čas:18:00 - 20:00
Kategorie: poznání|

Jídlo definuje nás a data definují jídlo.

Jakým způsobem ovlivňuje "datafikace" společnosti naše stravovací návyky? Jak data mění formu a obsah našich těl a to, jak se vztahujeme k našemu okolí? Pomáhá nám znalost datových statistik při optimalizaci každodenních aktivit kolem jídla - co jíme a pěstujeme, kde nakupujeme, jak vaříme a trávíme, s kým jídlo sdílíme? Jsou tyto statistiky přesné a odrážejí realitu jak je, nebo ji spíše konstruují? Kdo je utváří a vlastní, kdo má přístup, jak je můžeme využívat a kdo skrze ně může "využívat" nás? Jaké technologie zprostředkovávající datovou optimalizaci jídla jsou dostupné na trhu, jaké výhody a rizika skýtají pro koncové uživatele?


HOSTÉ:

Markéta Dolejšová - designérka a výzkumnice zabývající se mimo jiné otázkou, jakým způsobem nové technologie ovlivňují vztah k jídlu, autorka projektu MATERIE

Bára Kebová - výzkumnice platformy Zachraň jídlo, autorka projektu Fairdining

Jakub Krejčík - zakladatel a ředitel společnosti Heaven Labs, která vyrábí produkty pod značkou MANA

Debatou bude provázet Tereza Lišková, šéfredaktorka časopisu Material Times


Debata je součástí doprovodného programu výstavy #DATAMAZE - Datové bludiště. Cílem této série debat je zkoumat různé polohy života uživatelů v digitálním prostředí.

Od 17:00 do 18:00 budou mít účastnící možnost prohlédnout si zdarma výstavu.

Centrum současného u...
Tel: 295568123
Poupětova 793/1
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: