Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
27
ledna

Paměť jsme my - divadelní představení dětí na Masary...

Paměť národa

zpět na výpis akcí
 

Přijďte na jedinečné divadelní představení dětí, inspirované šesti příběhy z Paměti národa.

Datum:27. 01. 19
Cena:Zdarma
Čas:19:00 - 21:00
Kategorie: kultura|divadla poznání|

Odehraje se v centrální hale Masarykova nádraží v neděli 27. ledna od 19 hod.! Loučení s rodinou, odjezdy do neznáma, ukrývání před transportem v cizí zemi, věznění v koncentračním či pracovním táboře - to vše zažilo v dětském věku šest lidí, kteří své vzpomínky vyprávěli skupině dětí. Na základě těchto vyprávění a reakcí malých posluchačů vznikl scénář a pak, pod vedením režisérky a dramaturgyně, ojedinělé divadelní představení. Příběhy holokaustu ztvární děti, které jsou ve stejném věku, v němž pamětníci zažili druhou světovou válku.
Praha se takto připojuje k několika evropským velkoměstům, která připomínají Mezinárodní den památky obětí holokaustu (27.1.) mladé generaci. Podobná představení se odehrají i v Budapešti, Berlíně, Kodani či Amsterodamu.
Zveme širokou veřejnost, vstup volný.

Repríza představení se odehraje na tomtéž místě ve čtvrtek 31. ledna od 19 hod.
Více informací najdete na webu Post Bellum: https://www.postbellum.cz/2019/01/pamet-jsme-my-netradicni-divadelni-predstaveni-deti-v-hale-masarykova-nadrazi/

Režie: Tamara Pomoriški
Produkce: Post Bellum, o. p. s., nizozemská nezisková organizace Theater Na de Dam a Stanice techniků DDM hl.m.Prahy.

Mezinárodní den památky obětí holokaustu připadá na 27. ledna, jde o připomínku utrpení přibližně šesti milionů židovských obětí, 220 tisíc Romů, 15 tisíc homosexuálů a milionů dalších nevinných obětí v době holokaustu za druhé světové války. 27. ledna 1945 byl Rudou armádou osvobozen nacistický koncentrační a vyhlazovací tábor Auschwitz-Birkenau (Osvětim-Březinka).

Paměť národa
Tel:
Hybernská 1014/13
Praha
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: