Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
15
března

Rafani: O nevyvratitelnosti

Museum Kampa

zpět na výpis akcí
 

Rafani vznikli z nadšení několika spolužáků z AVU v roce 2000, jejich díla vždy měla společenský přesah.

Začátek:15. 03. 19
Konec:16. 06. 19
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie zábava|

Ve druhém patře Musea Kampa v březnu začne přehlídka nových děl skupiny Rafani, která se v minulosti přihlásila do KSČM, aby zjistila, proč jsou komunisté stále populární, dále přetřela Lennonovu zeď v Praze policejní brčálově zelenou nebo na protest proti Milanu Knížákovi znesvětila půdu Národní galerie.
Například na přehlídce nazvané Otec výtvarníci uctili zabitého skina, který se stal obětí pouliční rvačky. Skinheadská stylizace šla Rafanům snadno i proto, že jsou sami organizovanou jednotkou, která vystupovala v jednotném oděvu. Také mají logo - štěkajícího psa v kruhu.
V posledních letech už častěji někdejší uniformu zaměňují za černé tričko a znak zjednodušili na černý kruh. Tak byl k vidění i při loňské výstavě v pražské galerii Nevan Contempo. Ta nadcházející v Museu Kampa si klade otázku, zda na světě existuje ještě "něco, co odolá, něco nevyvratitelného".

Museum Kampa
Tel: 257 286 147
U Sovových mlýnů 2
Praha 1, 118 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: