Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
15
ledna

Space X - kolonie Mars

Bio Oko

zpět na výpis akcí
 

Jaké by to bylo, kdybychom kolonizovali planetu Mars?

Datum:15. 01. 19
Cena:170 Kč
Čas:20:30 - 22:30
Kategorie: kultura|kina zábava| poznání|

Lidstvo se tou představou nechává unášet snad od chvíle, kdy se o existenci sousední planety dozvědělo. A podobnou otázku si zřejmě položil i miliardář a vizionář Elon Musk (mj. vlastník automobilky Tesla Motors). Jakkoliv to může znít morbidně, Musk prohlásil, že chce na Marsu zemřít. Se svou firmou Space X rozvířil stojaté vody astronautiky jako nikdo před ním. Prvotními neúspěchy se extrémně dravá a ambiciózní firma nenechala odradit, po čase se začala podílet i na pilotovaných letech a zásobovat ISS. Do budoucna nemá menší cíl než právě kolonizaci rudé planety.

Dušan Majer je předním českým odborníkem na kosmonautiku. Je šéfredaktorem úspěšného českého blogu o kosmonautice a autorem pořadů Vesmírné výzvy a Dobývání vesmíru na internetové televizi Stream.cz. Za svou popularizaci vědy obdržel cenu Akademie věd České republiky.

Bio Oko
Tel: +420 233 382 606
Františka Křížka 460/15
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: