Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
05
listopadu

KVĚTY 2018 - Stoletý příběh

Topičův salon

zpět na výpis akcí
 

Největší výstava porcelánu významných českých umělců

Začátek:05. 11. 18
Konec:30. 11. 18
Cena:50 Kč
Čas:10:00 - 17:00
Kategorie: kultura|galerie poznání|

Více než dvě desítky významných českých umělců podlehly kouzlu malby na porcelán a u příležitosti stoletého výročí československého státu vytvořili unikátní autorské triptychy porcelánových květů. 

Garantem projektu s názvem KVĚTY 2018 – STOLETÝ PŘÍBĚH je významný český výtvarník Boris Nosek, který ke spolupráci přizval malíře Milana Kunce, Borise Jirků, Jana Tichého, Jaroslava Šolce, malířku Janu Šárovou, sochaře Kurta Gebauera, Richarda Kočího a řadu dalších umělců. Raritou této prodejní výstavy budou porcelánové originály děl již nežijících autorů.

Výtvarníci a umělci vytvořili velké porcelánové květy i další umělecké originály s jednotnou tématikou spojenou s historií, tradicí a kulturou českého národa. Porcelánový květ tvoří triptych tří objektů zobrazujících poupě, rozkvetlý květ a spodní list připomínající křišťálovou studánku, z níž květ vyrůstá. Květy jsou vyrobené pomocí autorské originální techniky ručního prořezu akademického malíře Borise Noska.

Projekt dále pokračuje ve stejném duchu po celý rok 2019 pod dovětkem „100+1“, kdy celou výstavu doplní další významná díla. Díla budou vystavena na přelomu října a listopadu roku 2019 v galerii v Praze a v Brně. Poté naváže série výstav v dalších českých městech i v zahraničí.

Topičův salon
Tel: 603 495 520
Národní 9
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: