Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
28
října

Slavnostní vojenská přehlídka za účasti složek IZS

Ministerstvo obrany České republiky

zpět na výpis akcí
 

Jedním z vrcholů oslav 100. výročí vzniku samostatného československého státu bude slavnostní vojenská přehlídka!

Datum:28. 10. 18
Čas:14:00 - 15:00
Kategorie: zábava| poznání|

Přehlídky se zúčastní více než 2000 osob s 200 kusy techniky. Stejně jako v roce 2008 se v pochodovém proudu představí více než 1700 vojáků Armády České republiky, ale i téměř 300 příslušníků dalších složek Integrovaného záchranného systému, např. hasiči, policisté a záchranáři, či příslušníci Celní správy se speciální technikou. Novinkou bude účast čestných stráží Slovenska, Francie, Spojených států, Velké Británie a Itálie. Do přehlídky bude tentokrát zapojena také aktivní záloha, počítá se i s účastí válečných veteránů.

Z armádní techniky se představí například stíhací letouny Gripen či L-159 Alca, modernizovaný tank T72 M4CZ, obrněná vozidla IVECO, obrněné transportéry Pandur a vojenské i policejní vrtulníky. Ze speciální techniky složek IZS pak např. zásahové vozidlo URNA, zásahové hasičské vozidlo IVECO s žebříkem Magirus, speciálně upravené Tatry 815, hasičská vozidla se sklápěči a návěsy, cisternová automobilová stříkačka CAS, nebo sestava zásahových vozidel IZS včetně armádních a policejních vrtulníků.

Po skončení přehlídky návštěvníci mohou projít Dejvickou ulicí na Letnou, kde bude představena průřezová statická ukázka techniky ozbrojených sil a bezpečnostních sborů od roku 1918 do současnosti v celkovém počtu 153 kusů techniky.
Více na http://prehlidka2018.army.cz/

Ministerstvo obrany ...
Tel: 973 201 111
Evropská třída
Praha 6, 16000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: