Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
28
září

Den otevřených dveří Ministerstva financí

Ministerstvo financí ČR

zpět na výpis akcí
 

V rámci oslav 100. výročí vzniku Československa bude Ministerstvo financí jedním z prvních úřadů, který v Praze otevře své brány veřejnosti. 

Datum:28. 09. 18
Čas:09:00 - 16:00
Kategorie: poznání|ostatní

Návštěvníci uvidí historické prostory bývalého kláštera bosých karmelitánek z roku 1655 i moderní trakt z roku 1928 podle architektů Františka Roitha a Karla Pecánka. Zpřístupněna bude pracovna ministryně i hlavní zasedací místnost pro tiskové konference, kašna se stěnou z krápníkových zkamenělin či bývalá pracovna abatyše s unikátním malovaným kazetovým stropem.
Samozřejmostí bude bohatý doprovodný program. Návštěvníci budou mít možnost setkat se s ministryní financí Alenou Schillerovou, jejími náměstky a řediteli organizací podřízených ministerstvu. V přilehlých Vojanových sadech se veřejnost seznámí se světově proslulými cvičenými psy Celní správy z výcvikového centra v Heřmanicích, zabavenými padělky a pašovaným zbožím nebo instruktory sebeobrany. ÚZSVM předvede kuriózní předměty propadlé do vlastnictví státu z trestné činnosti či odúmrtě a seznámí návštěvníky s možností účastnit se on-line aukcí také o nepotřebné nemovitosti či auta. Dětem se bude věnovat plyšový maskot Finanční správy FINFO v životní velikosti a jako humorné odlehčení jsou součástí programu scénky oblíbeného divadelního souboru Improvariace.

Ministerstvo financí ČR
Tel:
Letenská 15
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: