Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
22
září

Výstava dýní Z pohádky do pohádky

Botanická zahrada hl. m. Prahy

zpět na výpis akcí
 

Ani letos nechybí oblíbená výstava dýní, která zve letos malé i velké na výpravu za pohádkovými postavami. 

Začátek:22. 09. 18
Konec:21. 10. 18
Cena:85 Kč
Čas:09:00 - 17:00
Kategorie: zábava| poznání|fauna a flora pro děti|

Potkejte se s Drakem, vodníkem, vílou či čarodejnicí. Zažijte pohádkový podzim v Troji.

Letošní už dvanáctá výstava dýní se nese v pohádkovém duchu. Vydejte se za oblíbenými postavami a hádejte spolu se svými dětmi, z jaké pohádky jsou.
20. a 21. října se můžete těšit na oblíbené Dýňové hrátky, kdy si děti budou dýně zdobit a vytvářet z nich drobná strašidýlka, skřítky a zvířátka.

O víkendech bude ve stánku s občerstvením v Ornamentální zahradě v prodeji dýňová polévka. I v nabídce našeho rostlinného bistra Botanická na talíři se po celou dobu výstavy objeví dýňové občerstvení v podobě dýňového smoothie.

Tykev obecná (Cucurbita pepo), je známa pod českým názvem dýně. Tykev/dýně pochází ze Střední a Jižní Ameriky odkud se dále rozšířila do Asie a v 16. století do Evropy. Tykev patří mezi nejstarší kulturní rostliny vůbec. Dýně se pomalu probojovala do podvědomí lidí po celém světě, a stala se nedílnou součástí nejen jídelníčku, ale plní i funkci podzimních dekorací.

Výstava dýní vznikla ve spolupráci s Českou zemědělskou univerzitou (Statek Suchdol), Školním statkem Středočeského kraje – středisko Mělník, Výzkumným ústavem rostlinné výroby, v. v. i. v Olomouci.

Ornamentální zahrada 
září 09.00–19.00
říjen 09.00–17.00

Botanická zahrada hl...
Tel: 234 148 111
Trojská 800/196
Praha 7, 17100
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: