Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
30
září

Architektura první republiky v Praze

Open House Praha

zpět na výpis akcí
 

K oslavám stoletého výročí vzniku Československa se na podzim otevřou významné prvorepublikové budovy.

Začátek:30. 09. 18
Konec:25. 11. 18
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: poznání|památky

Od září do listopadu budete mít každou poslední neděli v měsíci jedinečnou příležitost navštívit zdarma několik běžně nepřístupných architektonických skvostů postavených mezi lety 1918 až 1938. Navštivte s námi budovy rozličných architektonických stylů navržených předními architekty té doby – od reprezentativních paláců, sídel vzdělávacích a kulturních institucí po moderní církevní stavby!

Začínáme již v neděli 30. září 2018, kdy se na celý den od 10.00 do 18.00 hodin otevře Tyršův dům na Malé Straně, komplex budov postavených mezi lety 1921–1925 pro účely sídla Československé obce sokolské. 

V den oslav vzniku Československé republiky, 28. října, se kromě Tyršova domu otevře sídlo ministerstva průmyslu a obchodu na Františku od Josefa Fanty s nepřehlédnutelnou skleněnou kupolí, Gočárův dům zemědělské osvěty na Vinohradech, palác Metro na Národní třídě a také řada církevních staveb od architektů Josefa Gočára, Jože Plečnika či Pavla Janáka. 

Projekt vyvrcholí 25. listopadu 2018 otevřením funkcionalistického skvostu, komplexu tzv. francouzských škol v Dejvicích od architekta Jana Gillara. 

Vstup na prohlídky je zdarma. Více informací o formě zpřístupnění jednotlivých objektů budeme průběžně aktualizovat zde v události a také na www.openhousepraha.cz/architektura-prvni-republiky-v-praze.

Připravujeme i komentované vycházky s architekty po vybraných pražských čtvrtích, speciální prohlídky pro děti, neslyšící či anglicky mluvící.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: