Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
29
srpna

Nabucco Open Air

Vypich

zpět na výpis akcí
 

Legendární opera Giuseppe Verdiho s nezapomenutelným "sborem Židů", Nabucco, přichází do Čech!

Datum:29. 08. 18
Cena:od 990 Kč
Čas:19:00 - 23:00
Kategorie: kultura|koncerty

Legendární opera Giuseppe Verdiho s nezapomenutelným "sborem Židů", Nabucco, přichází do Čech! Velkolepé představení pro milovníky opery se uskuteční na pražském Vypichu dne 29.8.2018.

Jedinečnost celého zážitku umocní i nádherné kulisy a kostýmy, jež pod širým nebem obléknou špičkoví operní umělci z Itálie, Ruska, Německa, Izraele, České republiky a Bulharska. Sbor spolu s orchestrem tvoří 120 učinkujících. Operu v klasickém nastudování, uvádějící v italském jazyce s titulky, připravuje exkluzivně pro tento večer přední dirigent Miloš Formáček. 

V Nabucco zhudebnil Verdi biblický námět ze starého zákona: Babyloňané pod vedením krále Nabuchodonozora (Nabucca) vtrhnou do Jeruzaléma, zničí Šalamounův chrám a židovský národ odvedou do zajetí. Bůh Židů Jehova však potrestá krále tím, že na něj sešle kletbu šílenství. Nabucco, který musel čelit i intrikám své domnělé dcery Abigail konečně rozpozná svou vinu, uzná sílu a velikost Boha Jehovy a vrátí Židům svobodu. Síla tohoto díla spočívá zejména v působivých masových scénách a sborových výstupech. 

"Sbor Židů" je dodnes populární a v době vzniku opery se stal vyjádřením touhy italského národa po nezávislosti.

Obsazení:
NABUCCO - Richard Haan (CZ)
ISMAELE - Paolo Lardizzone (IT)
ZACCARIA - František Zahradníček (CZ)
ABIGAILLE - Iordanka Derilova (BUL/DE)
FENENA - Barbora Polášková (CZ)
IL GRAN SACERDOTE - Serquei Nikitine (RUS/Izrael)
ABDALLO - Tomáš Brázda (CZ)
ANNA - Anna Klamo (CZ)

Vypich
Tel:
Vypich
Praha 6
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: