Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
02
září

Prvorepublikový den na Vítkově.

Městská část Praha 3

zpět na výpis akcí
 

Na Vrchu Vítkov můžete zažít Prvorepublikový den.

Datum:02. 09. 18
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|ostatní

Od 10 do 18 hodin můžete zhlédnout výstavu veteránů, nahlédnout do autentického vojenského tábora československého vojska a četnictva, potěžkat bajonet, přilbu nebo jen prohlédnout pohlednice z fronty na výstavě artefaktů z bojišť 1. světové války. Bude ale postaráno i o zábavu, která zavede návštěvníky do venkovní žižkovské hospody Jedové chýše, kde kromě dívek lehkých mravů a Pepíků budou v akci i policejní inspektoři, kteří pozatýkají padoucha Šedivého Tónu s dalšími lumpy. Se všemi si nakonec můžete nakonec zatančit, vypít pivo, dát si taliana nebo jen vyslechnout rozhovor.
„Jedná se o zcela unikátní příležitost, jak zažít staré časy na Žižkově a poznat celkovou atmosféru první republiky. Těším se na přehlídku automobilů z let 1918-1945 československé výroby, ale i na ukázky života vojáků a četníků, ale i legionářů, kteří se výrazně zasloužili o vznik Československa. Obzvlášť v dnešní době je důležité, abychom si připomněli, na jakých demokratických principech vznikl náš stát. Ideje, na kterých vyrostlo Československo a naše země se k nim po roce 1989 hrdě hlásí, můžou být kdykoli ohroženy a je nutno je bránit za každou cenu,“  uvedl starosta Alexander Bellu.
O další zábavu se postarají komedianti, kteří pobaví děti i dospělé. Hudební doprovod obstarají Hašlerka nebo Swing Melody orchestr, zlatý věk československého filmu připomene imitátor Václav Faltus se svým vystoupením Hvězdy Barrandova. Podívanou slibuje i promenáda v dobových plavkách a módní přehlídka šatstva z doby našich prababiček. Nebude chybět ani dobový trh s prvorepublikovými lahůdkami a sladkostmi.
Vzpomínkový den bude zakončen koncertem houslového virtuóza Ivana Ženatého, který se bude konat od 18 hodin ve Slavnostním sále Národního památníku na Vítkově. Vstupenky je možné vyzvednout od 6. srpna v Informačním centrum Prahy 3 (Milešovská 1).


Program
10:00    Original Alva Vinariko Orchestra
10:40    Móda 1. republiky – módní přehlídka
11:00    Hašlerka – staropražské kuplety 
11:30     Vojenská přehlídka a výcvik vojska
12:00     Jízda veteránů
12:20    Original Alva Vinariko Orchestra
13:00     Hvězdy Barrandova v podání Václava Faltuse
13:20     Tančírna - výuka i ukázka nejenom charlestonu
13:40     Zatýkání "Šedivýho Tóny v Jedové chýši"
14:00     Hašlerka – staropražské kuplety
14:30    Vojenská přehlídka a výcvik vojska
15:00     Hvězdy Barrandova v podání Václava Faltuse
15:30    Přehlídka dobových plavek i šatů
16:00     Swing Melody orchestr I. 
16:30     Tančírna - výuka i ukázka nejenom charlestonu
17:00     Hvězdy Barrandova v podání Václava Faltuse
17:30     Swing Melody orchestr II.
18:00     Vojenská přehlídka k ukončení akce
18.00     koncert Ivan Ženatý – Národní památník Vítkov
 

Městská část Praha 3
Tel: 222116111
Havlíčkovo nám. 700/9
Praha 3, 13085
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: