Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
20
června

Ni zisk, ni slávu!

Česká obec sokolská

zpět na výpis akcí
 
Tip

Výstava u příležitosti konání XVI. všesokolského sletu 2018.

Začátek:20. 06. 18
Konec:08. 07. 18
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie, ostatní, sport| ostatní, lifestyle| pro děti| Sport, Zábava, S tatínkem

Ni zisk, ni slávu! Tak se jmenuje výstava, kterou připravila Česká obec sokolská ve spolupráci s Národním muzeem u příležitosti konání XVI. všesokolského sletu 2018. Výstava mapuje důležité historické mezníky Sokola, který byl založen roku 1862. Sokolové stáli u vzniku republiky, bojovali v legiích, účastnili se odboje za druhé světové války. Proto můžete např. vidět šachy vyřezané sokolem Doudou v legiích v Rusku, který se do vlasti již nevrátil. Pamatováno je i na první olympioniky, dále na zakladatele Sokola – Tyrše a Fügnera a další významné osobnosti. I sám prezident Masaryk byl sokolem. Chybět nemohou ani fotografie z prvorepublikových sletů. Výstava je navíc pořádána v krásných barokních palácových prostorách Michnova paláce v Praze.

Česká obec sokolská
Tel: 257 007 269
Újezd 450
Praha 1, 11801
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: